Region Hovedstaden vil reducere 70 procent af regionens CO2-udledning frem mod 2025, og det skal Kemp & Lauritzen og Vitani nu hjælpe regionen med.
Region Hovedstaden indgår i et energieffektiviseringsprojekt med Kemp & Lauritzen og Vitani til 1,1 milliarder kroner, som løber frem til 2025. Foto: Kemp & Lauritzen.
Smarte internetopkoblede energimålere i alle Region Hovedstadens ejendomme skal give et overblik over, hvor og hvordan regionen kan spare på energiudledningen fremover. Heine Knudsen, der er enhedschef i Energi og Miljø hos Region Hovedstaden, siger, at regionen arbejder på at blive mere datadreven. Derfor indgår Region Hovedstaden nu i et energieffektiviseringsprojekt med Kemp & Lauritzen og Vitani til 1,1 milliarder kroner, som løber frem til 2025.
Hos Kemp & Lauritzen ser de frem til opgaven.
”Vi glæder os til at give Region Hovedstaden et bedre overblik over deres bygningers energiforbrug, og styrke deres databaserede energiledelse. Det overblik kommer til at sætte regionen i stand til at se, hvad de bruger deres energi til, og hvordan de kan spare på den og dermed nå deres politiske mål om at reducere deres energiudledning”, siger Esben Leth Jacobsen, der er afdelingsleder for ESCO i Kemp & Lauritzen.
Også Vitani deler glæden over den kommende opgave.
”Vi er glade for at være blevet valgt som samarbejdspartner til et så ambitiøst projekt, som kan skabe en betydelig effekt i den grønne omstilling. Vi ser frem til at arbejde med nye og innovative datadrevne samarbejdsmodeller de næste mange år”, siger Rasmus Pedersen, der er partner i Vitani.
Aftalen dækker over regionens 750 ejendomme, der er fordelt på mere end to millioner m2.
-CH
Sanitet

Husk den gode strømforsyning på badeværelset
Danskerne er godt på vej til at udvikle badeværelset til et frirum i boligen, hvor vi skal kunne nyde wellness for alle pengene. Det kræver strøm. Masser af strøm.
Energi

Danmarks forbrug af naturgas er på laveste niveau siden 1990
Over de seneste 30 år har Danmark årligt brugt mellem 81 og 205 petajoule naturgas. Forbruget er ikke begrænset til en særlig branche, og husholdningerne stod i 2020 for en fjerdedel af forbruget. Det er ikke muligt at opgøre Danmarks import af naturgas fra Rusland, men i 2020 kom 41 procent af EU’s samlede import af naturgas fra Rusland. Det skriver Henrik Molsted Wanscher fra Danmarks Statistik.
Sanitet

8 tendenser præger sanitetsområdet anno 2022
Gode toiletter, håndvaske og badeværelser er standard i Danmark. Men der er ikke meget standard over udviklingen af området og produkter, hvor der sker mange ting. En grossist og en producent fremhæver her otte tendenser, som vil præge sanitetsområdet i 2022 og frem.
Sanitet

Tre gode råd til sanitetsinstallatøren
En erfaren sanitetsmand fremhæver tre anbefalinger til installatøren, der skal montere badeværelse: Tænk langsigtet, tænk hygiejne i alle dimensioner og rådgiv kunden bredt om muligheder.
Energi

Stor stigning i energiforbrug i 2021
I 2021 steg energiforbruget for den danske økonomi med 8,1 procentpoint. Det er den største stigning i energiforbruget siden 2006. Stigningen skal ses i lyset af det store fald i 2020, relateret til COVID-19, og et større varmebehov end de foregående år. Husholdningernes energiforbrug steg med 4,8 procentpoint og oversteg dermed forbruget i 2019 med 0,6 procentpoint, oplyser Danmarks Statistik.
Arbejdsredskaber

Producent- og importpriser for varer stiger fortsat
Stigningen i importprisindekset er 0,5 procentpoint større end i sidste måned, hvor indekset på årsbasis steg med 21,6 procentpoint. For importprisindekset er det tredje måned i streg med den største årsstigning i indeksets historie. Indeksene er beregnet siden 2005. Det skriver Danmarks Statistik i ny undersøgelse.