06.03.2014

Solar-chef utilfreds med resultat

Solar A/S med hovedsæde i Kolding har i 2013 omsat for 11,4 milliarder kroner og realiseret et driftsoverskud på knap 162 millioner kroner.

Om Solar A/S

Solar A/S er en børsnoteret grossistvirksomhed og blandt Nordeuropas førende tekniske grossister inden for el-artikler samt vvs- og ventilationsprodukter. Solar tilbyder både produkter, viden og løsninger.

Koncernen, der har hovedsæde i Kolding, har datterselskaber i Danmark inkl. Færøerne, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Tyskland, Polen og Østrig.

Solar-koncernen havde i 2013 en omsætning på € 1.531,5 mio. svarende til DKK 11,4 mia. og beskæftiger i dag omkring 3.300 medarbejdere. Solar er etableret i 1919 og noteret på Københavns Fondsbørs i 1953.

2013 bød på svære markedsbetingelser med negativ vækst på flere markeder. Det har gjort det svært at styrke indtjeningen, lyder det i en pressemeddelelse fra Solar A/S efter, at virksomheden har fremlagt årsregnskab for 2013.

Læs også: Solar: ingen vil betale for montørens køretid

Omsætningen landede på 11,4 milliarder kroner og driftsoverskuddet blev 162 millioner kroner. Det resultat betegner koncernchef i Solar Flemming H. Tomdrup i flere medier som ”klart utilfredsstillende”.

Fokus på digitale løsninger
Han pointerer dog, at stor-grossisten i 2013 har brugt en del krudt på at forbedre blandt andet digitale løsninger.

Læs også: Ny Solar-chef skal øge indtjeningen

”Vi har fokuseret på omkostningseffektivitet og digitale løsninger. Vores elektroniske værktøjer og serviceydelser skal være med til at sikre produktivitets- og effektivitetsforbedringer - både hos Solar og den enkelte kunde. Dermed forankrer vi vores rolle som det stærkeste led mellem leverandører og kunder og tager ansvar for at skabe udvikling i hele værdikæden, siger Flemming H. Tomdrup og fortsætter:

”Vi har opgraderet vores webshop for at gøre den mere brugervenlig og intuitiv, da vi satser på e-handel, som udgør en stigende andel af vores omsætning. Vi oplever ikke mindst en stærk vækst i handel via mobilen”, pointerer koncernchef Flemming H. Tomdrup.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere