21.08.2014

Solar-direktør: Det danske marked skuffer

Ifølge Solars administrerende direktør, Anders Wilhjelm, står vvs- og elgrossisten i en situation, hvor markedet herhjemme har vist sig fra sin skuffende side i forhold til selskabets egne forhåbninger.

Det danske marked, der er et af de vigtigste for Solar, har vist en skuffende udvikling i starten af 2014, hvor det i andet kvartal har været med til at give en negativ drift hos selskabet. Det skriver Berlingske Business.

"Kigger vi på halvåret, så har udviklingen i vores vigtige, danske marked skuffet os - både med hensyn til størrelsen af omsætningen, men ikke mindst med hensyn til indtjeningen", siger Anders Wilhjelm ifølge Berlingske Business og uddyber:  

"Der må vi sige, at vi er i en situation, hvor vi havde troet, at der ville være lidt bedre vilkår i det danske marked, end vi har kunnet konstatere".

Læs også: Solar realiserer beskedent driftsoverskud

I andet kvartal 2014 omsatte Solar for 361,2 millioner euro mod 383,9 millioner euro i den tilsvarende periode et år tidligere. Ifølge finansdirektør Michael H. Jeppesen har det stor betydning for toplinjen, at der har været en forskydning i antallet af arbejdsdage, fordi påsken ligger og flytter rundt.

"Når det er sagt, så er det klart, at selv hvis vi korrigerer for antallet af arbejdsdage, så har vi negativ vækst i andet kvartal", siger Solars finansdirektør ifølge Berlingske Business.

Efter regnskabet ser Solar et driftsresultat (EBITA) på omkring 23 millioner euro mod en tidligere forventning i intervallet 25-32 millioner euro. Samtidig er forventningerne til omsætningen i hele 2014 præciseret, idet der nu ventes en omsætning i niveauet omkring 1500 millioner euro mod tidligere en omsætning i intervallet 1465-1510 millioner euro.

- JDN

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere