17.12.2020  |  VVS  |  Virksomhedsdrift

Solar Skolen udvider med VVS installatør på deltid

Solar Skolen er gået sammen med Erhvervsakademi Midtvest (EAMV) i Herning om at udbyde AU i VVS-installation fra februar 2021.

Allerede fra næste år bliver det muligt at tage en VVS-installatøruddannelse på deltid hos Solar i Vejen. Det er Solar Skolen i Vejen, som i samarbejde med EAMV i Herning udbyder den 3-årige akademiuddannelse.

”Installationsbranchen har brug for medarbejdere med et højt teknisk og merkantilt kompetenceniveau. Derfor er det vigtigt at have en uddannelse, hvor medarbejderne kan dygtiggøre sig uden at skulle sige farvel til jobbet i to år”, siger Senior Vice President hos Solar, Carsten Antonisen.

Faktaboks

Deltidsuddannelsen til VVS-installatør er baseret på AU i VVS-installation, der bygger på ECTS-pointsystemet. Sammenlagt optjener man 60 ECTS-point fordelt på 8 moduler, hvor der afvikles undervisningsmoduler svarende til 10 ECTS point hvert halve år. Deltagerkravet er minimum 2 års VVS-teknisk erhvervserfaring, der sammen med VVS uddannelsen, er normeret til 60 ECTS-point, lander på samme uddannelsesniveau som et 2-årigt fuldtids-installatørstudie. Solar Skolen tilbyder også en akademiuddannelse i elinstallation.  

Virkelighedsnært uddannelsesmiljø

Undervisningen kommer til at foregå hos Solar i Vejen og hos EAMV i Herning, der har gode, tekniske faciliteter. En fordel, mener Solar Skolens manager, Danni Baltzer Vinding.

”Det er vigtigt med et uddannelsesmiljø, som stadig er virkelighedsnært. Vi lægger stor vægt på, at de studerende trives i et undervisningsmiljø, hvor de er tæt på hverdagen. Desuden har vi mange andre uddannelser i huset, så man i pauserne vil møde andre kursister og studerende fra samme branche eller en Solar-medarbejdere, som man måske kender fra den daglige kontakt med Solar”, siger han.

Hvert modul afholdes over 10 uddannelsesdage fordelt på 8 uger, hvilket giver plads til, at de studerende stadig kan passe deres arbejde. På den måde bliver SU heller ikke en hindring for uddannelsesdrømmen, da de studerende kan få løn undervejs i forløbet. 

Der er uddannelsesstart den 22. februar 2021. Den 12. januar 2021 afholdes der både fysiske og online informationsmøder, hvor man kan få styr på detaljerne omkring uddannelsesforløbet samt mulighederne for økonomisk tilskud. 

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere