26.02.2021  |  EL  |  El-materiel

Solceller på taget af servicebilen

Solar afprøver i samarbejde med energiselskabet EWII en ny grøn teknologi til varebiler, der producerer grøn strøm via solceller monteret på taget.

Solar afprøver i samarbejde med energiselskabet EWII en ny grøn løsning baseret på MIPV-solcelleteknologien. EWII har fået monteret solcellepaneler på en af energiselskabets varebiler, hvor solcellerne producerer grøn strøm til blandt andet de batteridrivene værktøjer, der anvendes i løbet af arbejdsdagen.

”Når vi bruger bilen som en arbejdsplads, bruges der strøm til værktøjer, lys og varme, og her er det en udfordring at have nok strøm til hele arbejdsdagen. Derfor er det en interessant løsning for os, at vi kan hente ekstra strøm fra solcellerne”, forklarer Winnie Beuchert Larsen, QHSE-leder og daglig ansvarlig for EWIIs bilpark på godt 100 varebiler.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Forsøget blev startet op kort før jul sidste år.

Fordele med fleksible solceller

For mange installationsvirksomheder er en eldreven varebil ikke altid den optimale løsning, mener Dennis Jeppesen, Salgsdirektør for Klima og Energi hos Solar Danmark A/S. Nutidens elvarebiler kan maksimalt laste 300 kilo, og det er en begrænsning for de mange varebiler, der transporterer tunge komponenter og værktøjer, eller som kører med lift eller anhænger. Og så har nutidens elvarebiler en mindre rækkevidde på en opladning sammenlignet med de dieseldrevne varebiler, som kan være en begrænsning for mange håndværkere.

Derfor er løsningen med solceller på taget mere fordelagtig for Dennis Jeppesen.

”Den nye solcelleteknologi giver fordele og nye anvendelsesmuligheder til vores kunder i en travl hverdag. Solcellerne på taget producerer normalt tilstrækkelig grøn strøm, så de batteridrevne værktøjer altid er opladt og klar til brug, når de er fremme på opgaven. Det er en nem, effektiv og tilgængelig løsning for virksomhederne, og de signalerer samtidig en grøn profil, der bidrager aktivt til den grønne omstilling”, siger han.

Med installation af et MIPV basissæt (190 Wp), kan solcellerne producere strøm til det daglige forbrug af håndværktøj på et døgn, svarende til i snit 14-15 batteriopladninger.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere