07.06.2018  |  EL  |  Energi

Solenergi i maj slår alle rekorder

I maj bankede sommeren ind over Danmark, og solen stod højt på himlen. Det har resulteret i en rekordhøj elproduktion fra solceller.

Vejret i maj bød på udsædvanlig mange dage med sol. Og det kan danske solcelleejere mærke. De i alt 361 solskinstimer i forårsmåneden betyder, at der er blevet produceret 33 procent mere strøm fra solceller end den hidtidige rekord, skriver dr.dk. 

Solceller har alene i maj produceret cirka 165 GWh, hvilket svarer til det årlige forbrug fra cirka 40.000 almindelige danske husstande, oplyser Energinet.

Flere solceller i fremtiden
Både Dansk Solcelleforening og Dansk Energi peger på, at der i løbet af de næste par år vil være flere og flere, der bliver energi-selvforsynende ved hjælp af solceller. Det gælder private såvel som virksomheder.

Læs også: Solcellejere sagsøger ministeren

”Vi oplever, at der er et stigende fokus på at have en grøn profil og et regnskab, hvor man kan vise, at en del af energien bliver produceret fra ens eget solcelleanlæg”, siger Flemming Vejby Kristensen, formand for Dansk Solcelleforening, til dr.dk.

Og ifølge Jørgen Christensen, teknologidirektør i Dansk Energi, vil solceller i fremtiden være en integreret del af byggematerialerne. 

Læs også: Unikt vedvarende energianlæg indviet 

Alligevel er han skeptisk over for, om solcellerne vil kunne dække hele strømforbruget i de perioder, hvor solen ikke skinner eller, når det er rigtig koldt.

”Og hvis folk arbejder om aftenen, er det heller ikke sikkert, det er nok med solenergien”, tilføjer han.

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere