Solfangermontage på den nemme måde

Nyudviklet montagemetode til solfangeranlæg gør installationsarbejdet lettere og reducerer tabet af varmeenergi.

L&H-Rørbygs nye montageløsning benytter afgrening til solfangerpanel på de lige prærør frem for fittings. .

L&H-Rørbyg, der er en del af Kemp & Lauritzen koncernen, har udviklet en ny montagemetode for solvarmeanlæg. Kernen i konceptet er at koble de enkelte paneler direkte til anlæggets hovedledninger med sadelafgreninger, som ekstrudersvejses på arbejdspladsen i modsætning til tidligere, hvor man brugte præfabrikerede T-stykker.

”Det nye ved konceptet er, at vi anvender helt almindelige, lige standardrør, som tilpasses direkte på stedet. Det giver langt færre samlinger, og takket være ekstrudersvejsningen bevares rørenes isoleringsevne også langt bedre, da der kun fjernes et minimum af rørenes oprindelige fabriksopskumning,” fortæller Lars Ehlern Bech fra L&H-Rørbyg.

Positiv modtagelse på markedet
En af de virksomheder, som ser frem til den nye montagemetode til solfangeranlæg, er danske Sunmark, som har mere end 20 års erfaring med salg af solvarme i Europa:

”Det er vigtigt at have fokus på den nedslidning, som den konstante cyklus med opvarmning og nedkøling forårsager. Her vil den nye montagemetode gøre systemet væsentligt stærkere og mere stabilt, og det er helt klart en innovativ løsning, som vi forventer os meget af – ikke mindst på det internationale marked,” siger Hans Grydehøj, adm. direktør i Sunmark A/S.

Fjernvarmeværker ser frem til effektive anlæg
Også hos fjernevarmeværkerne er der store forventninger til det nye koncept. Hos Marstal Fjernvarme forventer driftsleder Leo Holm, at montagemetoden fra L&H-Rørbyg vil spare kroner og ører på bundlinjen:

”Metoden vil medføre en effektivitetsbesparelse, fordi rørene kan monteres hurtigere, samtidig med, at vi minimerer leveringsproblemer i forbindelse med de mange specialrør – eksempelvis T-stykker – som vi hidtil har brugt. Nu kan der i princippet bruges almindelige standardrør fra en hvilken som helst rørfabrik,” vurderer Leo Holm fra fjernvarmeværket på Ærø, som i 2011 udvidede det eksisterende solvarmeanlæg på 18.000 m2 med yderligere 15.000 m2.

Flere producent-uafhængige løsninger
Hidtil har de fleste store projekter været udført af rørfabrikker med montører som underentreprenører. Med den nye metode er det dog underordnet, hvilket rørfabrikat, der anvendes. Derfor får fjernvarmeværkerne og de øvrige projektudbydere nu mere frit spil i valg af samarbejdspartnere. Eksempelvis kan montørerne fremover påtage sig hele opgaven og købe de bedste og billigste rør på markedet – og udbyderne får hermed mulighed for at samle styring, udførelse, ansvar og garantier hos én leverandør.

- OWG

2ctrl ApS

Sponseret

2CTRL er landets førende virksomhed inden for KNX

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Relateret indhold

20.12.2024Installator.dk

Pengeregn over TEKNIQ-medlemmer

20.12.2024Inspectly ApS

Sponseret

Kvalitetsklubben: Styrk dit byggeprojekt med skarp intern kommunikation

20.12.2024Carlog System

Sponseret

Carlog System ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

19.12.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO’s klimamål sætter en ny standard for grossisterne

19.12.2024Installator.dk

Stejl læringskurve koster dyrt for nystartet VVS-installatør

18.12.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Vi byder Thomas Bøgh Laursen velkommen til Wieland Electric A/S!

17.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO THERM fusionerer med KVM-Genvex

17.12.2024Installator.dk

Solplus A/S bliver en del af InstallatørGruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle