22.06.2015  |  EL  |  Energi

Solpanelsfacade dækker halvdelen af strømforbruget på ny skole

Copenhagen International School i Københavns Nordhavn får dækket halvdelen af sit energiforbrug gennem solcellepaneler, der integreres i facaden.

Når Copenhagen International School i Københavns Nordhavn slår dørene op, bliver det til en ny, bæredygtig skole.

Bygningsfacaden skal nemlig beklædes med 12.000 solcellepaneler, der som minimum kan dække halvdelen af skolens årlige elforbrug, skriver Niras på sin hjemmeside.

Læs også: Solceller bliver en del af facaden

Solcelleanlægget kommer til at dække et samlet areal på 6.048 kvadratmeter og estimeres til at kunne producere cirka 200 MWh om året, hvilket svarer til årsforbruget i cirka 70 parcelhuse med tre personer per husstand.

Til undervisningsbrug
Foruden at bidrage til skolens grønne profil skal solcellerne indgå som en fast del af skolens undervisning, hvor eleverne kan følge energiproduktionen og udnytte data i fagene fysik og matematik.

”Vi er stolte over, at vi med byggeriet af den nye skole kan gå foran og vise, hvordan man kan integrere innovativ arkitektur i vores undervisningsprincipper. Målet med skolen er at styrke de studerendes kompetencer i et internationalt miljø, så de bliver kompetente verdensborgere med fokus på bæredygtighed”, siger Brit van Ooijen, formand for bestyrelsen for Copenhagen International School, til Niras.

Læs også: Solceller bliver tynde som folie og falder i pris

Copenhagen International School, der kommer til at rumme 1.200 elever og 280 ansatte, vil stå indflytningsklar i januar 2017.

Skolen er tegnet af C.F. Møller, mens Niras er ingeniør på projektet. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere