Sommerhusejerne benytter flittigt håndværkerfradraget
Mens politikerne diskuterer, om håndværkerfradraget skal fortsætte efter 2014 eller ej, bruger sommerhusejerne i stor stil muligheden for at trække håndværkernes arbejdsløn fra i skat.
For knap et år siden kom renovering af fritidshuse med på listen over aktiviteter, der er omfattet af håndværkerfradraget. Det har sat skub i renoveringen af fritidshuse, og sommerhusejerne bruger i stor stil muligheden for at trække håndværkernes arbejdsløn fra i skat. Det mærker man tydeligt hos portalen 3byggetilbud.dk, der formidler opgaver mellem forbrugere og et landsdækkende netværk af cirka 1.000 håndværkere, skriver Politiken.dk.
Vi haft en stigning på 190 procent på håndværksopgaver, der skal udføres i sommerhuse. Det er en markant vækst, som uden tvivl skyldes, at håndværkerfradraget er blevet udvidet til også at gælde fritidsboliger, fortæller Maria Carlsen, der er kommunikationschef hs 3byggetilbud.dk til Politiken.dk.
Læs også: Regeringen genindfører håndværkerfradraget
Når hun kigger nærmere på, hvad sommerhusejerne beder om tilbud på, at det især installation af varmepumper, malerarbejde og nyt tag, der er populært. Interessen for at modernisere sommerboligen er dog ikke jævnt fordelt over hele landet.
Ejerne af fritidshuse i Nordsjælland tegner sig for 28 procent af tilbuddene, mens antallet af henvendelser fra Vestjylland i postnumrene mellem 7000 og 7999 - det vil sige store dele af kysten mod Vesterhavet - kun udgør 8 procent.
Læs også: Håndværkerfradraget varmer i en kold tid
De sjællandske sommerhusejere lader til at komme jyderne i forkøbet, men man må også tage højde for befolkningstallet i de forskellige områder, siger Maria Carlsen fra 3byggetilbud.dk til Poltiken.dk.
En husstand med to eller flere personer over 18 år kan trække op til 30.000 kroner fra årligt i arbejdsudgifter.