27.05.2021  |  VENTILATION  |  Varmeanlæg

Sommerluk for varmen på den rigtige måde

Du kan spare op til 1.100 kroner over en sommer ved at sommerlukke for varmeanlægget og ikke bare radiatorerne.

Det er ikke nok at skrue ned for termostaterne i alle rum, hvis du vil reducere varmeregning og CO2-udledning mest muligt i sommermånederne. Du skal slukke for cirkulationspumpen og/eller skifte fra vinter- til sommerdrift på fyr eller fjernvarmeunit. Så har du stadig varmt vand, mens der er lukket for rumvarmen. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

”Det tager kun 5 minutter at sende varmeanlægget på sommerferie, så det er en rigtig god timeløn. Hvis du er i tvivl, kan du få hjælp på SparEnergi.dk”, fortæller specialkonsulent Jesper Ditlefsen fra Energistyrelsen. Han fortæller, at du også kan kontakte din VVS’er ved eksempelvis at sende en SMS med foto af betjeningspanelet på dit fyr eller din fjernvarmeunit.

Du kan spare op til 5 procent af din årlige varmeregning på den måde. Det svarer typisk til 80 kilo CO2 og knap 650 kroner for en almindelig familie i et parcelhus med fjernvarme. Har du naturgas eller oliefyr, sparer du 2-3 gange så meget CO2. Den økonomiske besparelse er også større, hvis du har oliefyr. Typisk omkring 1.100 kroner for en almindelig familie i et parcelhus.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere