14.11.2022  |  EL  |  Energi

Spacemaker vil sænke bygningers miljøpåvirkning

Ny energianalyse fra Spacemaker estimerer hurtigt en bygnings fremtidige driftsenergiforbrug og gør det nemmere at designe med fokus på energieffektivitet og bæredygtighed. International arkitektvirksomhed roser løsningen.

Hvilket bygningsdesign giver den største driftsmæssige energibesparelse, når bygningen engang står færdig? Og hvordan kombinerer arkitekter mest optimalt design og energieffektivitet?

Læs også: Sanitetsleverandør gør det lettere at vælge produkter med lav klimapåvirkning

Spacemaker er på gaden med sin hurtige ’operationelle energianalyse’, og analysen, der udkommer i beta og er et visuelt værktøj, giver arkitekter, byplanlæggere og andre, der arbejder med bygningsdesign, mulighed for at vurdere, hvordan designbeslutninger i den initiale og måske vigtigste fase påvirker en bygnings potentielle forbrug af driftsenergi fremover.

”Bæredygtighed er øverst på alles dagsorden, og det er vigtigt at kunne prioritere energieffektivitet fra starten af designprocessen, hvor den største positive indvirkning kan opnås. Vores nye, operationelle energiværktøj betyder, at arkitekter nemt kan simulere optimale løsninger fra dag ét for at finde de rigtige strategier til at reducere energiforbruget”, siger Even Brænne Olstad, der er arkitekt hos Spacemaker.

Sådan fungerer analysen
I analysen kan brugerne ændre et udvalg af centrale designfaktorer for energiforbrug – for eksempel geometri, vindue-til-væg-forhold og tag- og vægkonstruktionstyper. Analysen giver med det samme feedback på hver ny beslutning og viser, hvordan disse indbyrdes forbundne faktorer påvirker det forventede energiforbrug (kWh / m2 / år).
Analysen er testet af indflydelsesrige designpraksisser og får rosende ord med på vejen af det verdensomspændende arkitektfirma, CallisonRTKL, der blandt andet opererer i USA, Storbritannien, Mellemøsten og Asien.

”Hos CRTKL mener vi, at bæredygtigt design er en nødvendighed, ikke en mulighed. Spacemakers nye operationelle energianalyseværktøj gør dette lettere, da det giver vores designere mulighed for bedre at forstå konsekvenserne af deres designbeslutninger ved projekternes begyndelse. Værktøjer som dette hjælper med at gøre bæredygtigt design mere tilgængeligt og gør det muligt for os at fremme CRTKL's vision om People, Planet, Positive Design, udtaler Pablo La Roche, Principal and Performance-Driven Design Lead hos CallisonRTKL”.

Spacemakers leverer også andre realtidsanalyser, herunder analyser af mikroklima, solpanel, sol, naturligt lys, vind og støj, som udstyrer designteams med den indsigt, der er nødvendig for mere bæredygtige resultater. Bygninger tegner sig for 40 procent af det globale energiforbrug og producerer en tredjedel af verdens drivhusgasemissioner.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere