23.01.2022  |  EL  |  Branchen

Spar installationstid med produkter designet til at sætte fart på installationen

Produkter, der er udviklet til at sætte fart på installationen, kan afhjælpe manglen på faglært arbejdskraft inden for tekniske installationer. Det mener Henrik Nielsen fra Victualic. Han svarer på seks spørgsmål om, hvordan installatører kan spare installationstid.

Han har en uddannelse som maskintekniker, har været ind for vvs-faget og rådgiver-branchen i mere end 20 år og kom til Victaulic for tre år siden som salgsingeniør med ansvaret for Danmark. Vi har stillet Henrik Nielsen en stribe spørgsmål.

Hvilke store installationsudfordringer står dine kunder overfor?
Vi hører fra industrien og ser i nogle af vores egne projekter, at entreprenørerne lider under en mangel på faglært arbejdskraft, hvilket resulterer i øget arbejdsrisiko og fejlbehæftede installationer. Det er en af de største udfordringer, som industrien står over for.

Konsekvensen af dette er ret stor. Ikke alene kan det føre til, at man bruger ekstra tid på stedet, men det kan også føre til, at man bliver kaldt tilbage for at udbedre forkerte installationer, hvilket alt sammen påvirker entreprenørens bundlinje. De kigger også efter andre måder at forbedre sikkerhed og effektivitet på stedet såsom at spare installationstid.

Hvordan hjælper Victaulic med at mindske arbejdsrisikoen?
Vi er interesseret i at mindske arbejdsrisikoen på to måder: produkter og uddannelse. En ting, der kan hjælpe, er at producere produkter, som er udviklet til at sætte fart på installationen, og som samtidig gør installationen nemmere og mere pålidelig. En vigtig nyskabelse er vores patentbeskyttede Installation-Ready™-teknologi. Ideen bag disse produkter er: Hvordan kan vi gøre installationsprocessen mere effektiv og samtidig reducere risikoen ved fejlbehæftet installation? Disse produkters design gør det muligt for en installatør at samle rør ved blot at skubbe koblingerne eller fittings hen på et rillet rør og for eksempel forbinde det til endnu et rillet rør og derefter stramme møtrikkerne. Disse produkter har ligeledes indbygget tillid og pålidelighed – når boltfladerne etablerer metal-mod-metalkontakt, er korrekt, lækagefri installation garanteret uden behov for at opretholde et specifikt tilspændingsmoment.

Forkert sprinklerinstallation udgør også store risici og lægger ekstra omkostninger på projektet. Vi forsøger at imødekomme dette med vores Installation-Ready-sprinklere. Denne rillede sprinkler med præinstalleret kobling er udviklet således, at den kan installeres hurtigere og sikre en mere korrekt installation end en sprinkler med gevind, og samtidig undgår installatørerne belastningen ved at skulle udføre repetitivt arbejde. Dette er til gengæld med til at hjælpe entreprenørerne med bedre at kontrollere arbejdskraften og optimere antallet af medarbejdere på gulvet.

Men man kan også opnå ægte værdi i producentuddannelse. Vi driver industrien mod uddannelsesprogrammer både på installationsstedet og på en af vores uddannelsesfaciliteter. I løbet af disse uddannelsessessioner kan vi dække en lang række emner, som hvordan rør rilles, måling af rilledybde, hvordan vores alarmventiler installeres og serviceres, og hvordan man monterer koblinger, sprinkler, ventiler o.s.v. korrekt.

Hvordan hjælper jeres rørløsninger med at forbedre effektiviteten for entreprenører på montagestedet?
Det kan jeg svare på ved at give et eksempel på vores løsning til samling af DN25 rør, FireLock® Innovative Groove (IGS) System, der fjerner behovet og roderiet ved gevindskæring af rør. Med IGS-udvalget kan kunderne samle rør dobbelt så hurtigt som rør med gevind og udelukke brugen af rørtænger. Ikke alene er det hurtigere, men det eliminerer også oliespild og spåner, der typisk bliver produceret ved gevindskæringsprocessen. Det gør det muligt, at entreprenørerne kan bruge et transportabelt riflingsværktøj på montagestedet uden at skulle gøre rent under arbejdet, hvilket er med til at øge den generelle produktivitet.

Rilning af rør fjerner ikke metal og bibeholder rørets vægtykkelse, hvilket betyder, at Schedule 10-rør kan anvendes i hele systemet, og det reducerer både vægt og røromkostninger, og det forbedrer samtidig korrosionsmodstanden. Og, som det er med de fleste produkter fra Victaulic, så sikrer visuel bekræftelse af boltfladerne lækagefri samlinger, hvilket øger kundernes tillid.

Udvalget indeholder også fleksible braided slanger med IGS kobling, VicFlexTM AH1-CCserien og AH2-CC-serien. I tidligere modeller skulle rørmontører pakke gevindene med tape eller pakgarn på forgreningsnipplen og skrue den ind til forgreningsudløbet og bruge en rørtang til at stramme samlingen. AH2-CC indeholder en rørmontør-venlig mulighed ved at eliminere behovet for at bruge en rørtang på forgreningssiden, hvilket nedbringer installationstiden samt potentielle skader for rørmontøreren.

Med lancering af dette udvalg fik entreprenørerne hurtig, sikker og pålidelige installationer af DN25-rør uden alt det roderi, der normalt er involveret i gevindskæring og at skulle samle røret med rørtang.
Hvordan sikrer du innovation i et marked, der er i konstant udvikling?

Victaulic ser innovation som en af sine hjørnesten, og derfor bruger vi mange ressourcer på at sikre, at vi holder fingeren på pulsen på markedet. Vi mener, at en producent kan spille en stor rolle i at løse de udfordringer, som kunderne står over for. Når vi lytter til vores kunder i løbet af besøg på montagestederne og taler med installatører og ingeniører, er det med til at hjælpe os med præcist at lokalisere de problemer, de har. Denne viden tager vi med os i produktudviklingsprocessen, hvor vi indfører nye metoder, som er tilpasset markedsbehovene og som tilpasser sig markedets udfordringer.

Har det været svært at kommunikere med branchen i en coronatid?
Med udsættelsen af begivenheder i løbet af det seneste år har det været svært at kommunikere med og vejlede branchen. På tværs af branchen har virksomheder været nødt til at tænke ud af boksen for at bibeholde interaktionen med kunderne. Og det har ikke været anderledes hos Victaulic. Som svar på de globale nedlukninger, gjorde vi flittigt brug af Victaulic University, som er en førende onlineuddannelsesfacilitet, der er åben for branchen. Gennem denne platform har vi instrueret hundredvis af live sessions direkte fra vores faciliteter verden rundt, som har tiltrukket tusindvis af virtuelle elever fra flere lande rundt om på globen. Selvom deltagelsen vokser hurtigt, alt imens Victaulic tilføjer nyt indhold og flere brugere, så ser vi dog frem til at møde vores kunder i den virkelige verden snart igen!

Hvad er jeres planer for den nære fremtid? 
Vi glæder os til at lancere Style 109 FireLock™ Installation-Ready™ fast kobling senere i år. Med Style 109-koblingen kan installatører nyde godt af fordelen ved et design med én bolt, der medfører øget effektivitet, sikkerhed og værdi for deres brandssikringssystem. Denne kobling muliggør også visuel inspektion af en enkelt boltfladesamling, hvilket styrker tilliden til en lækagefri installation, og den kan nemt håndteres og monteres over hovedhøjde, og designet med en enkelt bolt eliminerer risikoen for fejlbehæftet installation på grund af manglende jævn tilstramning.

Sprinkleren og koblingen leveres samlet på forhånd og kræver ingen klargøring før installationen. Den største tidsbesparelse og fordel for arbejdsledelsen er eliminering af sprinklerklargøringsarbejde samt tape og overstrygning. En mekanisk forbindelse gør det også muligt for montøren at bruge elværktøj for at undgå at påføre moment direkte på sprinklerrammen, hvilket desuden reducerer sandsynligheden for lækager, når systemet trykfprøves. En anden fordel er, at det ikke kræver kompliceret uddannelse eller værktøj.

Installationen gøres simpel og giver brugerne ro i sindet, fordi der bruges visuel bekræftelse af, om boltfladen er korrekt monteret i stedet for, at man skal bruge en momentnøgle.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere