11.09.2020  |  EL  |  Branchen

Store tilskud til energibesparelser på vej

To nye bekendtgørelser om henholdsvis tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse og skrotning af olie- og gasfyr, som netop blevet sendt i høring, vil fremme energibesparelser og klimavenlig opvarmning i private boliger.

Sidder du i helårsbolig og ønsker at være mere klimavenlig, så er der gode nyheder på vej.

To nye bekendtgørelser er sendt i høring. De har til formål at fremme energibesparelser og klimavenlig opvarmning i private boliger.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Selvom ingen af bekendtgørelserne i øjeblikket er endelige, vil hovedpointerne bibeholdes. Begge bekendtgørelser er en del af regeringens klimaplan, hvor målet er at skære ned på brugen af fossile brændsler.

Tilskud til energibesparelser

Den første bekendtgørelse omhandler tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse. Den indeholder muligheden for tilskud på luft-væskevarmepumper på mellem 22.000 og 37.000 kroner og for jord-væskevarmepumper, også kendt som jordvarme, på mellem 28.000 og 45.000 kroner.

Men det er ikke kun på dette område, der kan komme tilskud. Bekendtgørelsen fremlægger udover muligheden for tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse også muligheden for tilskud til efterisolering af ydervægge, loft, fladt tag, terrændæk og sokkel og udskiftning af vinduer, døre m.v.

Størrelsen af tilskuddet til efterisolering kan variere og vil afhænge af U-værdien for den pågældende konstruktions eksisterende isolering. Her bliver boligens energimærke et centralt dokument.

Læs i udkastet til Bekendtgørelse om tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse her.

Høringsfristen er den 17. september 2020.

Tilskud til varmepumper

Den anden bekendtgørelse omhandler skrotning af olie- og gasfyr. Den foreslår muligheden for, at virksomheder, der tilbyder varmepumper på abonnement, kan få tilskud, når en boligejer vælger at skrotte et oliefyr eller en gaskedel og gå over til varmepumpe på abonnement.

Da varmepumper kan være omkostningsfulde for nogle, giver bekendtgørelsen mulighed for, at flere kan få råd til en klimavenlig boligopvarmning.

Læs udkastet til Bekendtgørelse om tilskud til individuelle varmepumper ved skrotning af olie- eller gasfyr her.

Høringsfristen er den 10. september 2020.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere