02.02.2022  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Store varmepumper giver energi til OK’s nye bygning

I forbindelse med opførelsen af 3000 ekstra kvadratmeter ved OK’s hovedkontor i Viby J. i den sydlige del af Aarhus, valgte energiselskabet en klimavenlig varmeløsning. To store varmepumper skal nemlig holde den nye bygning varm.

I august 2021 kunne OK slå dørene op til en ny tilbygning, som strækker sig i fire etager og i alt måler et areal på 3000 kvadratmeter. Som opvarmningsløsning har virksomheden installeret to store varmepumper fra tyske Glen Dimplex, som skal give varme til den nye bygning. Varmepumperne vejer hver 1000 kg og har en samlet effekt på 120kW.

”Vi ønsker med denne løsning at tage egen medicin og selv benytte de løsninger, vi sælger og installerer ude hos kunderne. I dette tilfælde har vi forsøgt at lave så pæn en bygningsintegration som muligt, men den kan også laves mere fritstående, hvis vores kunder ønsker det. Ligesom den kan skaleres op og ned i størrelse efter behov,” siger Klaus Kjær, markedschef i Energiteknik hos OK.

Han fortæller, at modellerne kan bruges til mange forskellige opvarmningsløsninger, hvor det ikke er meget høje temperatursæt. Det kunne være detail, bygningsopvarmning, lagerhaller, campingpladser og så videre.

LÆS OGSÅ: Din nye varmepumpe kan blive ulovlig ved årsskiftet

Giver god erfaring

OK etablerede forrige år et samarbejde og leverandøraftale med Glen Dimplex om varmepumper i den størrelsesklasse, som er installeret på OK’s hovedkontor, og det giver værdi at have dem på egen matrikel.

”Det giver os endnu bedre erfaring med de store varmepumpeløsninger, og det er både i forhold til udedelen, selve varmepumperne, og med styringen af pumperne, altså den tekniske del,” siger Henrik Vogensen Hvid, teknisk chef i Energiteknik hos OK.

”Installationen på vores egen adresse giver os et showroom, hvor interesserede erhvervskunder kan opleve, hvordan der her type varmepumper ser ud, hvordan de lyder, og hvordan det teknisk fungerer”, siger Henrik Vogensen Hvid.

Han fortæller desuden, at for dem som gerne vil fremtidssikre varmepumperne, er det også muligt at vælge naturlige kølemidler, som R290.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere