21.12.2016  |  EL  |  El-materiel

Stort potentiale i landstrøm til skibe

Også inden for marine-industrien stiger miljøkravene. Per Koopman, leder af Caverions marineafdeling i Danmark, peger på et stort miljø- og forretningspotentiale ved levering af landstrøm til skibe rundt om i verden.

Om Caverion Marine

Afdelingen tæller omkring 100 ansatte, herunder en del rejsevante elektrikere og smede. Blandt kunderne er danske og udenlandske værfter, havne, handelsflåden samt offshore-vindindustrien.

Afdelingen beskæftiger sig primært med elektrisk design, engineering, projekt- og servicearbejde samt reservedelssalg. 

I USA stiller de lokale myndigheder i Californien en række krav til de fartøjer, der lægger til kaj. Eksempelvis skal fartøjerne forsynes med strøm fra land, så de ikke forurener i havnene med deres egne dieseldrevne generatorer.

For at imødekomme dette krav har teknikentreprenøren Caverions marineafdeling designet en innovativ løsning, der leverer landstrøm til de fartøjer, der ligger til kaj i Californien.

Indtil videre har afdelingen leveret 30 installationer, herunder containere med blandt andet mellemspændingsfelter samt kabeltromle med højspændingskabler for forbindelse til land, designet specifikt til kundens behov.

”Der bliver set meget strengt på skibenes miljøbelastning, og miljøkravene i hele verden bliver højere og højere. I dag har vi regler for udledning i dele af Europa, USA og Canada, og tilmed flere nye regler på vej i Asien. Loven i Californien er den hårdeste, og foreskriver i dag, at 50 procent af de flåder, der ligger ved kaj i havne, skal være på landstrøm. I 2020 er det 80 procent”, fortæller afdelingsleder i Caverion Marine, Per Koopmann, som sammen med sit erfarne team også har udviklet en fleksibel løsning til levering af landstrøm til havne generelt.

Lettere adgang til Østersøen  
For et år siden blev Caverions danske og norske organisationer lagt sammen til én division i den internationale teknikkoncern. Direktør for Caverions danske industri-forretning, Carsten Sørensen, er dermed også blevet direktør for den norske afdeling for industri, og Per Koopmann forventer sig meget af det dansk-norske samarbejde under fælles ledelse.

”I Norge er der også stort fokus på landstrøm, og det vil være lettere for os at komme ind i Østersøregionen, når vi arbejder tæt sammen med Norge og resten af vores koncern”, siger Per Koopmann.  

Unik platform for vækst
Den lave oliepris og det stagnerende marked i Kina kan mærkes hos de fleste leverandører af tekniske installationer inden for det maritime område, som derfor i en periode har været underdrejet rent omsætningsmæssigt.

Men Per Koopmann ser store muligheder for at hente flere markedsandele ved en øget anvendelse af Caverions kompetencer på tværs af lande og forretningsområder samt ved udvikling af nye løsninger og koncepter som eksempelvis landstrøm.

”Caverion Marine har været i branchen siden 1982, så kombinationen af kundernes tillid og den knowhow, der er i teamet og koncernen, giver en unik platform for vækst og cementering af vores markedsposition”, mener Per Koopmann, der 21. december kan fejre 50-års fødselsdag.

- JKK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere