15.12.2017  |  VENTILATION  |  Indeklima

Supersygehus forsinket grundet fejldesignet ventilation

Det Nye Universitetshospital i Skejby bliver yderligere forsinket, da 40 operationsstuer skal bygges om på grund af fejldesignet ventilation.

Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby nær Aarhus bliver yderligere forsinket, efter test af ventilationsdesignet viser, at ventilationssystemet ikke lever op til de opstillede krav. Det skriver Ingeniøren.

Det er formentlig fejl i en af de tidligste faser i konstruktionen, der nu betyder, at man skal bygge cirka 40 operationsstuer om, inden hospitalet kan åbne og tage imod patienter.

”At konstruere en operationsstue er naturligvis ikke bare en standardløsning, men det kom som en overraskelse, at det design, som der er bygget efter, ikke holdt”, siger Carsten Kronborg, projektdirektør ved projektafdelingen for DNU, til Ingeniøren.

Læs også: Blandingsbatterier skyld i skimmelsvamp på nyt supersygehus

Fejlen ligger i, at ventilationssystemet i operationsstuerne ikke vil være i stand til at opnå tilstanden ’ultraren luft’, hvilket er et krav på de 40 operationsstuer. Derfor arbejder Region Midts projektafdeling netop nu sammen med ingeniører for at finde en teknisk løsning, der kan bringe kim-tallet ned og dermed luftrenheden op.

”Projektafdelingen har brugt noget tid på at flytte loftsugninger og indblæsninger rundt for at finde den optimale placering. Samtidig har overflader gennemgået en kritisk genvurdering, bl.a. lofter og vægoverflader. Nogle lofter vil blive udskiftet, og nogle vægoverflader males i en højere glans, så de bliver mere rengøringsvenlige”, siger Knud Erik Jørgensen, administrerende direktør for rådgivergruppen DNU, til Ingeniøren.

Læs også: Supersygehus får nem og energirigtig belysning

Til spørgsmålet om hvorfor rådgivergruppen, som i samarbejde med bygherren også stod for det oprindelige ventilationsdesign, ikke designede den rigtige løsning i første omgang, svarer Knud Erik Jørgensen:

”I bagklogskabens lys kan man altid sige: ‘Hvorfor så DNU og rådgiverne ikke det her tidligere?’, men det var svært at se, at det her faktisk ville give os problemer”, siger Knud Erik Jørgensen til Ingeniøren.

Det nye Aarhus-sygehus forventes at blive klar til at modtage patienter i maj 2018. Det skulle efter den oprindelige plan have været åbnet i oktober i år.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere