04.08.2020  |  EL  |  El-materiel

SustainSolutions klimaoptimerer over 100 lejligheder

SustainSolutions installerer og finansierer solcelleanlæg samt ny belysning hos andelsforening i Lyngby nord for København.

Over 200 beboere i Andelsforeningen Lyngby Port har fået et mere klimavenligt energiforbrug med solceller på taget og LED belysning på fællesarealerne.

Solcellerne skal både bidrage til foreningens fællesforbrug og beboernes eget forbrug. Samlet set dækker solcellerne godt 25 procent af strømforbruget.

De nye energivenlige installationer skaber en CO2-besparelse på mere end 8 tons om året og giver foreningen en besparelse på cirka 125.000 kroner om året.

Det er SustainSolutions, der administrerer PKA’s grønne energifond, der har udført og finansieret projektet, der bliver betalt tilbage over ti år.

Det glæder bestyrelsesformand, Annette Grif, som har klima og miljø højt på dagsordenen og mener vi alle har et ansvar for at tage hånd om klimaudfordringerne:

”Grønne tiltag som disse tiltaler os meget, fordi vi ikke sidder med en merudgift. Vi har mange unge studerende i vores andelsforening og opbakningen til grønne tiltag er stor, men samtidig er pengene små. Så denne løsning, hvor energibesparelsen kan bruges til at betale af på anlægget er et fantastisk koncept. Når projektet er betalt tilbage, vil vi have ekstra penge i budgettet i mange år fremover, fordi den tekniske levetid er lang. Det er en god grøn investering”.

Grøn strøm til beboerne
For at spare på energien, har foreningen blandt andet opgraderet belysningen til LED og i 2017 gik foreningen fra naturgas til fjernvarme, hvilket gav beboerne en besparelse på cirka 17 procent.

Herefter var tiden kommet til at være selvforsynende med solceller. Der er frit elvalg i Danmark, hvorfor hver lejlighed aktivt skulle melde sig til projektet, hvilket stort set hele foreningen gjorde.

”Lyngby Port er en grøn forening der går foran. Der er et hav af energibesparelser at finde i ejendomme opført mellem 1950-1980, hvilket foreningen er et godt eksempel på. Om fire år forventer vi de har sparet i omegnen af en halv million kroner på energien, så energieffektivisering er en god investering både for klimaet og for pengepungen”, siger Jesper Holm Madsen, chef for projektudvikling hos SustainSolutions og fortsætter:

”Det handler helt enkelt om at begrænse energispild og dække det forbrug man har tilbage ved at være selvforsynende med vedvarende energi. Vi tilbyder både at finde besparelserne, indfri dem og finansiere projektet med besparelserne. Det tager ofte mellem 5-12 år – herefter går hele besparelsen til kunden”.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere