31.07.2015  |  VVS  |  Branchen

Svært at tiltrække ansøgere til uddannelse som VVS-installatør

Selv om de nyuddannede VVS-installatører er populære på arbejdsmarkedet, er det vanskeligt at trække ansøgere til, siger rektor Lis Randa fra Erhvervsakademi Dania.

Som installator.dk tidligere har omtalt, er tre af de mindst eftertragtede studier i år installatøruddannelser. Heriblandt er den toårige videregående uddannelse til VSS-installatør på Erhvervsakademi Dania i Hadsten.  

Læs også: Unge gider ikke læse til installatør

Her siger rektor Lis Randa ligeud, at uddannelsen er svær at trække ansøgere til.

”Vi havde samme problem sidste år, og det er lidt enerverende, da VVS-installatørerne bliver revet væk, når de skal ud på arbejdsmarkedet”, siger hun til dr.dk.

For at blive optaget på uddannelsen, stilles der krav om, at man har en håndværksuddannelse i forvejen.

”Det er formentlig en del af begrundelsen, da der i øjeblikket er gode beskæftigelsesmuligheder for håndværkere, hvorfor mange vælger at arbejde og tjene penge frem for at videreuddanne sig”, siger Lis Randa.

Hun fastslår dog over for dr.dk, at det lønner sig at læse videre:

”Vi oplever, at beskæftigelsesmulighederne ligger på 100 procent. Og så vil det være et løft i stillingskategori fra at ordne rør til at få større indflydelse og ansvar, ligesom vi erfaringsmæssigt ved, at det vil give højere løn”.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere