26.07.2018  |  VENTILATION  |  Indeklima

Svømmehal henter stor besparelse ved udskiftning af ventilationsanlæg

Frederikshavn Svømmehal udskifter to nedslidte og energislugende ventilationsanlæg til fordel for nye modeller. Og det giver en varmebesparelse svarende til det årlige forbrug på to mindre villaveje.

Mens mange holder sommerferie og nyder solen, har Frederikshavns Svømmehal haft hænderne fulde. I løbet af juli har man nemlig afviklet et af kommunens største energiprojekter i nyere tid. Her er to af svømmehallens udtjente ventilationsanlæg blevet udskiftet med to nye og energisparende modeller.

”Det er svært at få armene ned, når vi er i gang med et af de her helt store energiprojekter, som kommer til at lune godt i kommunens energiregnskab. Vi kommer til at spare 22.683 kWh strøm og 508.397 kWh fjernvarme om året, hvor alene varmebesparelsen svarer til cirka 28 parcelhuses årlige varmeforbrug”, siger Johannes Thaarup, der er projektleder i Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune til kanalfredrikshavn.dk.

Læs også: Energirigtig og effektiv luftfordeling i svømmehaller

Svømmehaller er generelt store energislugere, eftersom ventilationen skal køre i døgndrift for at kunne sikre et godt indeklimaet. For er luft- og vandtemperaturen ikke i balance, vil vandet fordampe og sætte sig i bygningen.

”Vi ved jo, at der tit er et stort økonomisk og energimæssigt potentiale at hente, når vi udskifter ventilation, og når det kommer til en svømmehal, hvor ventilationen er den vigtigste tekniske komponent, fordi anlæggene både varmer hallen og vandet op – så er der rigtig store gevinster at hente”, forklarer Johannes Thaarup.

Den mere bæredygtige og økonomiske investeringen i de nye anlæg er betalt hjem på under ti år og anslås at have en driftsperiode på cirka 20-30 år. Energirenoveringen er en del af kommunens overordnede mål om, at hele kommunen skal køre på 100 procent vedvarende energi inden udgangen af 2030.

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere