12.05.2016  |  VENTILATION  |  Energi

Systemair: Flere efterspørger EC-ventilatorer

Ifølge Systemair efterspørger flere kunder den energibesparende EC-teknologi, når de skal have ny ventilation. EC-ventilatorer udgør i dag over halvdelen af Systemairs ventilationsleverancer.

Energibesparelser er i højsædet, og det kan mærke hos ventilationsproducenten Systemair. Den globale virksomhed oplever nemlig en stigende efterspørgsel efter ventilatorer med den energibesparende EC-teknologi, når de traditionelle AC-ventilatorer skal skiftes ud. I dag udgør EC-ventilatorer cirka 60 procent af alle ventilatorer, som Systemair leverer.

”Det har krævet lidt tilvænningstid, men vi oplever en markant højere efterspørgsel på EC-ventilatorer end for blot et par år siden. Det er både på vores kanal-, boks- og tagventilatorer, at vi ser denne positive tendens”, siger produkt- og marketingchef i Systemair, Birgit Knudsen, og tilføjer:

”Prisniveauet er også faldet til et fornuftigt leje, og dermed er de blevet attraktive for en større del af vores kunder”.

Læs også: Nye EU-energikrav til ventilation: Systemair er klar

Ud over at prisforskellen mellem AC- og EC-ventilatorer ikke længere er nær så markant, giver EC-teknologien en række fordele i forhold til energiforbrug, lydniveau og styring. Og så har de fleste af Systemairs EC-ventilatorer indbygget potentiometer, hvilket gør indreguleringen langt nemmere end på andre modeller.

Læs også: Ventilation kan suge giftig røg ind i lejligheder – minister afviser problemet

Om den overordnede udvikling og virksomhedens forventninger for fremtiden siger Birgit Knudsen:

”Hele udviklingen er i høj grad præget af de stigende krav til energiforbrug, og at driftsøkonomien skal være i orden. Derfor vil det i fremtiden kun gå en vej. Om nogle år spår vi, at salget af EC-ventilatorer helt vil erstatte AC-ventilatorer i Danmark, og derfra brede sig til resten af Europa”, vurderer hun.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere