24.08.2020  |  VVS  |  Byggeri

Tårnhøjt tryk kræver ny varmeløsning i højhus

Med op til 100 meter vandsøjle stilles der særlige krav til installationerne i Bryggens Bastions 116 lejligheder.

Et usædvanligt byggeri folder sig i disse år ud på syv hektarer langs Njalsgade på Islands Brygge i København: Bryggens Bastion byder blandt andet på to markante højhusbyggerier, placeret ved det fredede fortidsminde Faste Batteri samt ved afslutningen af Emil Holms Kanal.

Foruden tårnene, vil området byde på et bilfrit, grønt strøg med forbindelse til Københavns grønne cykelsti-net. Projektet får et samlet etageareal på cirka 125.000 kvadratmeter og vil rumme boliger, serviceerhverv og butikker, daginstitutioner samt kulturelle formål.

Speciel veksler-unit i alle lejligheder
Når en bygning er så høj som de nye tårne på Bryggens Bastion, udfordrer det valget af installationer, fordi en vandsøjle på omkring 100 meter giver et ekstraordinært højt tryk. Det ville f.eks. slanger og komponenter til gulvvarme i lejlighederne ikke kunne holde til.

Derfor har man valgt en ny type veksler-unit, Uponor Comfort Port HPX (High Pressure Exchanger), der opdeler vandet i primærvand – det lodrette op gennem bygningen – og vandet til lejlighederne.

Løsningen med at dele installationen op med en veksler i hver lejlighed betyder, at de alle får et anlæg i balance og uden problemer med trykket.

Den nye veksler-unit er i samarbejde med VVS-installatøren på byggeriet, Pilegaard-Henriksen, udviklet og produceret af Uponors fabrik for systemteknik i Celle, Tyskland. Uponor er også kendt for avancerede shuntløsninger og skaktmoduler – dette er den første veksler, man har leveret til det danske marked.

”Når vandet til gulvvarmen skal rundt, er det nødvendigt med en lukket kreds, som styrer hver lejlighed”, siger produktchef Jesper Hansen fra Uponor VVS og fortsætter:

”Med Comfort Port HPX reduceres trykket ned til 1,5 Bar, og det sikrer en stabil cirkulation”.

116 lejligheder i højhuset
Der bliver 116 lejligheder i det første højhus på Bryggens Bastion. Bygherre er Bach Gruppen, som efter udarbejdelsen af en ny lokalplan erhvervede den syv hektar store grund i 2007.

”Det er specielt, at vi har alle 10 byggefelter”, siger projektchef Lars Jensen fra Bachgruppen og uddyber:

”Byggeriet startede i 2017 på hjørnet af grunden over mod Circle K på Amagerfælledvej og næste felt var bygningen med Rema 1000 på hjørnet af Njalsgade. Samtidig begyndte vi at støbe kælderen på tårnet – og bygning nummer 4 er nu så langt, at den skal afleveres 1. september 2020”.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere