01.08.2018  |  VVS  |  Branchen

Tørken giver fare for vandskader

Vandrør risikerer at blive utætte på grund af den varme, tørre jord. Det kan koste dyrt, så boligejere med ældre huse bør være opmærksomme i varmen, lyder det fra Tekniq.

Hvis man bor i et hus med ældre installationer, er der god grund til at holde ekstra godt øje med vandforbruget i disse varme dage. På grund af den meget varme sommer, er der nemlig risiko for, at stikledninger, som sikrer vandforsyningen ind til huset, knækker på grund af varmen. 

”Støbejern er lidt ligesom glas. Hvis du har gamle vandinstallationer, der er udført i støbejern, kan du risikere, at vandrørene knækker. Jorden omkring vandrørene bliver nemlig meget tør og hård som sten, og lægger et stort pres på vandrørene”, siger Birger T. Christiansen, teknisk konsulent i brancheorganisationen Tekniq.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Han understreger, at det kun er et problem de steder, hvor stikledninger er gamle og er af støbejern. Nyere installationer er lavet af plast, og plast kan udvide sig og tilpasse sig bevægelser i jorden. Derfor behøver man kun være særlig opmærksom, hvis installationerne er lavet af støbejern. 

Tjek dit vandforbrug
Vandskader er dyre, og medfører store følgeskader i huset, hvis de ikke opdages hurtigt. 

”Hvis du gerne selv vil undersøge, om dine vandrør er sprunget på grund af varmen, kan du tjekke ved at se, om vandmåleren kører rundt, selvom du har lukket for alle haner. Hvis den lille viser kører rundt, er det tegn på, at der er en lækage i et rør. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du kontakte en autoriseret VVS-installatør, da det hurtigt kan blive en dyr omgang, hvis der er hul på vandrøret”, siger Birger T. Christiansen. 

Hvis vandmåleren står stille, og der bliver vådt i eller ved huset alligevel, kan det være stikledningen uden for huset, der er knækket. Hvis det er tilfældet, så vil det typisk være vandforsyningen, som skal dække det tabte vand, men boligejeren selv, der er ansvarlig for skaden. 

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere