23.11.2021  |  EL  |  Sanitet

Tag nu teknologien til hjælp under virusbekæmpelsen

Coronapandemien er igen på fremmarch. Alligevel oplever man hos TEKNIQ Arbejdsgiverne stadig, at der mange steder tøves med at bruge teknologiens muligheder til at begrænse virusudbrud.

Det er især i landets folkeskoler og institutioner, at det er sund fornuft i at afsætte de nødvendige midler til eksempelvis håndfrie løsninger og bedre ventilation, mener Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Og det er noget, langt de fleste danskere er enige i.

En ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov blandt over 2.000 danskere viser nemlig, at hele 64 procent af deltagerne i undersøgelsen mener, at flere skoler og institutioner bør have kontaktfrie installationer. Kun 12 procent svarer nej.

”Der er fortsat alt for lidt fokus på de langsigtede gevinster ved eksempelvis at investere i kontaktfrie teknologier, mekanisk ventilation og andre teknologier, når der bygges nyt og renoveres – ikke mindst i offentligt regi”, siger Troels Blicher Danielsen.

Han påpeger mulighederne for sensorer til lys og toiletter, som i markant grad kan begrænse virusudbrud og generelt fremme sundheden.

”Meget tyder jo på, at Covid-19 og andre former for vira er kommet for at blive, fordi verden er tæt forbundet. Derfor bliver vi nødt til at gøre, hvad vi kan, for at forebygge sygdommene så meget som muligt. Og her bør teknologien spille en langt større rolle, end det er tilfældet i dag”, afslutter han.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere