Kemp & Lauritzen lancerer ny formandsuddannelse sammen med Erhvervsakademi Aarhus og konsulentvirksomheden People & Performance. Uddannelsen er akkrediteret 10 ECTS-point.
Formandsuddannelsen er seks måneder lang og giver konkrete værktøjer gennem case-baseret træning. Foto: Kemp & Lauritzen
I samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus og konsulentvirksomheden People & Performance har Kemp & Lauritzen lanceret 'formandsuddannelsen'. Den er én blandt flere uddannelser, som teknikvirksomheden udbyder via sit eget interne akademi, K&L Skolen – og ifølge HR-direktør Thomas Thorsøe udfylder netop formændene en nøglerolle for forretningen:
”Vores formænd udgør en enormt vigtig medarbejdergruppe. Det er dem, der leder og fordeler arbejdet for teknikerne og montørerne ude hos kunderne. De er garant for, at opgaverne løses på bedste vis, og at kunden er tilfreds, samtidig med at medarbejderne er glade og engagerede. Derfor ser vi et kæmpe potentiale i, at vi opkvalificerer vores formænd og klæder dem bedst muligt på til deres store ansvar.”
LÆS OGSÅ: Nu offentliggøres finalisterne til ÅRETS HÅNDVÆRKER 2022
En branche med stigende krav til arbejdspladsen
Thomas Thorsøe ser store fordele ved at satse på intern uddannelse og medarbejderudvikling:
”I byggeriet og installationsbranchen er der mere rift om talenterne end nogensinde – og der stilles højere og højere krav til kvalificeret og specialiseret arbejdskraft. Det betyder, at vi som arbejdsplads har en enormt vigtig opgave i at sætte både tiltrækning og fastholdelse af de dygtige medarbejdere allerøverst på dagsordenen”, fortæller han og fortsætter:
”Her tror vi på, at intern uddannelse er fremtiden. Ved at uddannelsen er inden for egne mure, bliver læringen sammenflettet med organisationskulturen og -værdierne. Deltageren klædes på med værktøjer og kompetencer, der er 100 procent praksisnære og anvendelige i dagligdagen. Dét er til gavn for både medarbejderen selv, Kemp & Lauritzen og alle vores mange kunder."
10 ECTS-point, der kan bruges i hele uddannelsessystemet
Efter bestået eksamen tildeles deltageren 10 ECTS-point, hvilket effektueres gennem Erhvervsakademi Aarhus som ekstern myndighed.
”Vi er de eneste med en intern formandsuddannelse, der er reel kompetencegivende og dermed giver medarbejderen en merit, der kan bruges i hele vores uddannelsessystem. Vi er enormt stolte over, at vi har formået at skabe en ECTS-pointgivende uddannelse, der samtidig høster alle de fordele, der er forbundet med, at den er intern”, afslutter Thomas Thorsøe.
På formandsuddannelsen, der varer seks måneder, får deltageren konkrete ledelsesværktøjer gennem case-baseret træning, præsentation af ledelsesdilemmaer fra dagligdagen og arbejde i læringsgrupper, der bidrager til opbyggelse af et stort socialt, internt netværk. De første hold på uddannelsen blev opstartet i september 2021, og foruden denne formandsuddannelse har Kemp & Lauritzen lanceret en ny service- og projektlederuddannelse, der ligeledes er ECTS-pointgivende.
-AKJ
Energi

Ny podcast-serie om bæredygtighed
Vand, ressourcer, cirkulær økonomi og bæredygtigt byggeri er blandt temaerne i en ny podcast-serie med klimaaktivisten Marcella Hansch fra everwave foundation som vært.
El-materiel

Netværksaktør underviser lærlinge i kabler og netværk
Der er et stort behov for elektrikere og installatører, der kan arbejde professionelt med kobber-, coax- og fiberkabler. Det gælder hele værdikæden fra datacenteret ud til wifi-punktet i en virksomhed eller en privat bolig. Nu tilbyder leverandør af netværksløsninger undervisning af lærlinge og teknikere på akademidage.
Virksomhedsdrift

Bygge-app vinder pris og præsterer vild vækst
Danske Dalux er nu hædret med EY’s Entrepreneur of the Year, samtidigt med at virksomheden runder 300 medarbejdere. Virksomheden vokser for syvende år i træk med over 50 procent.
Sikkerhed

Mange brandsyn afslører dårlig brandsikkerhed
Hvert år udfører de danske beredskaber brandsyn på virksomheder med brandfarlige aktiviteter samt private og offentlige steder, hvor mange mennesker færdes, og 2021 var ingen undtagelse. Dog var 2021 det sidste år, hvor der bliver gået brandsyn efter de gamle regler, da der fra 2022 blev indført nye regler på området.
Branchen

Fremtidens klimahåndværkere kæmper om DM-titel
Den 2. - 4. februar mødes toppen af poppen blandt de unge talenter indenfor blandt andet elektriker- og vvs-fagene ved DM i Skills i Fredericia. Her vil de blive testet i installation af nye digitale løsninger til at energioptimere bygninger. Med andre ord, skal de vise de ’skills’, der er centrale for Danmarks grønne omstilling.
Virksomhedsdrift

AVK-koncernen kommer solidt gennem et udfordrende år
Med en omsætningsvækst på 18 procent fortsætter koncernen den globale vækst inden for alle forretningsområder. Med koncernens hidtil bedste årsresultat kan AVK-koncernen efter regnskabsåret 2021-2022 se tilbage på en 50 procent vækst over de seneste fire år og en fortsat fremgang i resultatet.