04.11.2015  |  VVS  |  Branchen

Tekniq: Akut mangel på VVS-energilærlinge

Med blot 158 optagne på VVS-energiuddannelsen er der ifølge Tekniq allerede nu mangel på lærlinge. Arbejdsgiverorganisationen appellerer nu til Blik- og Rørarbejderforbundet om en fælles indsats.

At der i år kun er 158 optagne på VVS-energiuddannelsen, sammenholdt med den kendsgerning at der sidste år blev oprettet 561 lærepladser, får nu arbejdsgiverorganisationen Tekniq til at advare om, at flere hundrede praktikpladser vil stå tomme.   

Læs også: Flere lærepladser til el- og VVS-lærlinge

”Alt for få har søgt ind på VVS-energiuddannelsen. Det er nu et faktum, at alle som kan og vil, kan få en praktikplads på VVS-energiuddannelsen. Vi står med en akut mangel på flere hundrede lærlinge”, siger Tekniqs underdirektør Tina Voldby.

Allerede nu er der ifølge Tekniqs underdirektør virksomheder, som mangler lærlinge. Det kalder på, at der skal gøres en stor indsats for at få flere unge til at søge ind i faget, mener Tina Voldby.  

Tekniq appellerer derfor nu til Blik og Rørarbejderforbundet om, at de to organisationer i fællesskab afsætter én million kroner til en kampagne, som får vendt den negative spiral.

”Det er nu, der skal handles. Det er bedst, hvis vi i fælleskab kan gå i gang med en aktiv rekrutteringskampagne – kan det ikke lade sig gøre, så tager Tekniq og VVS-branchen selv stafetten”, siger Tina Voldby.

Gennem de sidste ti år har branchen i gennemsnit indgået 669 uddannelsesaftaler om året. Flest i 2006, hvor 877 fik en læreplads i vvs-branchen, oplyser Tekniq.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere