20.03.2020  |  EL  |  Branchen

Tekniq Arbejdsgiverne: Behov for yderligere politiske initiativer

Der er brug for endnu mere konkret handling for at holde gang i virksomhedernes aktivitetsniveau, hvis det skal lykkes af afværge de værste økonomiske konsekvenser af virusudbruddet, mener brancheorganisationen.

Der er mange gode elementer i den støttepakke til dansk erhvervsliv, som Folketingets partier 19. marts kunne præsentere. Men der er ifølge Tekniq Arbejdsgiverne også behov for andre initiativer, hvis ikke hjulene skal gå helt i stå ude i landets virksomheder.

"Det er positivt, at alle dele af Folketinget med dagens udspil signalerer, at de er klar til at spænde et sikkerhedsnet ud under både små og store erhvervsdrivende og virksomheder. Men det beløb, eksempelvis de små virksomheder kan få i direkte støtte på maksimalt 23.000 kr. om måneden (eller det dobbelte hvis ens ægtefælle også er ansat i virksomheden), er for beskedent til at gøre en reel forskel – især hvis er tale om en virksomhed med eksempelvis 4-5 medarbejdere", siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Han noterer dog også med tilfredshed, at regeringen og folketingets øvrige partier melder ud, at man er klar til at følge op med yderligere initiativer til et trecifret milliardbeløb.

"Det er unægtelig et vigtigt signal at sende. Men der er altså også et akut behov for, at man fra politisk hold forsøger at holde gang i aktiviteten i virksomhederne i fx bygge- og anlægsbranchen, så disse virksomheder på trods af støtteordningerne ikke tvinges til at lukke helt ned i en kortere eller længere periode. Det er selvfølgelig udmærket at hjælpe virksomheder, der allerede nu er hårdt ramt. Men der er også virksomheder, som er på vej til at blive det, og det er nu, der skal sættes ind, for at hjælpe dem", siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

"Derfor opfordrer vi til, at man både frigiver midler i Landsbyggefonden for at indlede renoveringen af de almene boliger og samtidig sætter gang i de service- og vedligeholdelsesopgaver, der allerede er planlagt i de offentlige bygninger – både statslige og kommunale – som alligevel står tomme nu. Opgaver, som endnu ikke er sat i gang", siger Niels Jørgen Hansen.

- JKK

Denne artikel er en del af temaet Tema: Coronakrisen

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere