27.06.2019  |  EL  |  Branchen

Tekniq Arbejdsgiverne: Hvor skal pengene komme fra?

Finansieringen mangler, og der er ingen konkrete bud på de grønne ambitioner og manglende arbejdskraft i aftalen bag den nye regering, mener Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør for Tekniq Arbejdsgiverne.

Brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne hilser den nye regering velkommen, men er bekymret over den manglende finansiering i det aftalepapir, "Politisk forståelse", som blev fremlagt tirsdag nat.

Læs også: Brancheorganisation støtter op om mål for CO2-reduktion

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Der står for meget om, hvordan Danmark skal bruge pengene og for lidt om, hvor de skal komme fra. Det er som om, at den kommende regering tror, at væksten kommer af sig selv. Men det gør den ikke”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Ikke konkret nok
I aftalepapiret står der også, at der vil komme en klimahandlingsplan med krav om energibesparelser i offentlige bygninger og en samlet strategi for elektrificeringer i Danmark.

”Vi er positive overfor de grønne ambitioner. Tekniq Arbejdsgiverne bidrager gerne, men vi klapper ikke i hænderne, før vi ser noget mere konkret”, siger Niels Jørgen Hansen.

Den nye regering lover også at skabe gode og stabile rammevilkår for dansk erhvervsliv og sikre mere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

”Vores medlemsvirksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og derfor er vi glade for ethvert tiltag, der kan udvide arbejdsstyrken. Men der står ikke et ord i aftalen om, hvordan man helt konkret vil gøre det. Det bekymrer mig”, siger han.

Det kræver vækst
”Forudsætningen for, at Danmark kan bruge penge på både velfærd og klima er, at der er vækst. Det kræver, at vi fortsat styrker vores erhvervsliv, så virksomhederne kan tjene penge – ikke kun til sig selv, men til os alle sammen. Det håber vi, at den kommende regering vil have politisk forståelse for,” siger Niels Jørgen Hansen.

Læs også: Tekniq: Erhvervslivet skal tilbage på den politiske dagsorden

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere