28.08.2017  |  VVS  |  Branchen

Tekniq: Flere unge bør vælge VVS-energiuddannelsen

På blot et år er antallet af uddannelsesaftaler på VVS-energiuddannelsen faldet med 15 procent, viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Nu opfordrer Tekniq flere unge til at søge ind og benytte sig af de mange karrieremuligheder.

Der er behov for, at flere unge vælger VVS-energiuddannelsen i fremtiden, lyder det fra brancheorganisationen Tekniq, efter at nye tal fra Undervisningsministeriet er blevet offentliggjort.

Her viser tal, at antallet af uddannelsesaftaler i årets første fem måneder er faldet med 15 procent på VVS-energiuddannelsen i forhold til samme periode sidste år.

Samtidig er antallet af VVS-energilærlinge i skolepraktik i maj måned halveret i forhold til samme måned i 2016:

”De danske VVS-installatører tog rekordmange lærlinge sidste år, og det er naturligvis et niveau, der kan være svært at fastholde”, siger Tina Voldby, der er underdirektør hos Tekniq, og fortsætter:

”Men de nye tal understreger især, at VVS-virksomhederne praktisk taget har støvsuget erhvervsskolerne for VVS-energilærlinge, og at behovet for flere lærlinge er stort”.

Arbejder på at tiltrække flere unge
Hos Tekniq arbejder man også på at tiltrække flere unge til netop VVS-energiuddannelsen. Sammen med Blik- og Rørarbejderforbundet har man blandt andet gennemført en Facebook-kampagne, der understregede de mange karrieremuligheder, uddannelsen åbner.

Men selvom kampagnen ifølge Tekniq har vist sig at være en succes, og rekordmange er blevet optaget på uddannelsen i de seneste år, er der stadig lang vej igen:

”I takt med at virksomhederne får stadig bedre gang i omsætningen, stiger behovet for arbejdskraft også i et tempo, hvor optaget på erhvervsskolerne har haft svært ved at følge med”, siger Tina Voldby og fortsætter:

”VVS-energiuddannelsen er en fantastisk vej ind i en branche i rivende og konstant udvikling, hvor man blandt andet kan blive en central del af den grønne omstilling, samtidig med at man både får løn under uddannelsen og gode jobmuligheder, når man har fået sit svendebrev”.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere