15.12.2016  |  EL  |  Branchen

Installatørerne har fået mere travlt

Landets installatører har fået flere kunder i butikken, viser analyse fra Tekniq. Fortjenesten i branchen er dog fortsat ikke overvældende.

Både el- og VVS-installatørerne har fået mere at lave, viser en omfattende regnskabsanalyse foretaget af brancheorganisationen Tekniq.

Analysen baserer sig på regnskaber fra 577 elvirksomheder og 712 VVS-virksomheder i årene 2011 til 2015/16. I det seneste regnskabsår, konkluderer analysen, er installationsvirksomhedernes aktivitet vokset med 7,2 procent siden 2011, mens den samlede vækst I Danmark er steget med to procent.

”Installationsbranchen har lagt en klar afstand til kriseårene og oplever en højere vækst end resten af samfundet”, siger Henrik Carøe Gjellebøl, udviklingschef hos Tekniq. Han uddyber:

”Omkostninger til produktion og personale er steget, men ikke så meget som aktiviteten. Det har givet plads til en øget margin, der kan ses på bundlinjen”.

Læs også: Tekniq: Fasthold fokus på at sikre faglært arbejdskraft

Selvom virksomhederne generelt tjener flere penge, er fortjenesten i branchen dog fortsat ikke overvældende, fastslår Henrik Carøe Gjellebøl samtidig. Hos de virksomheder, der klarer sig bedst, skal ansvaret findes hos ledelsen:

”Om man har en veldrevet virksomhed eller ej, har ikke noget at gøre med virksomhedens størrelse. Hovedårsagen skal findes hos ledelsen. God ledelse virker, også på bundlinjen”, siger udviklingschefen.

Læs hele analysen her.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere