29.05.2017  |  VVS  |  Branchen

Tekniq: Mangel på elever på VVS-energiuddannelsen

Installationsbranchen fører stadig an, når det gælder om at indgå nye uddannelsesaftaler hos virksomheder. Men ifølge Tekniq er der imidlertid stor forskel på, hvor i branchen de nye uddannelsesaftaler bliver indgået.

Det går godt for installationsbranchen, når det kommer til indgåelse af nye uddannelsesaftaler hos virksomhederne. I de første tre måneder af 2017 blev der således indgået syv procent flere aftaler om lærepladser i branchen end i samme periode sidste år, mens der for alle erhvervsuddannelserne var et gennemsnitligt fald på én procent.

Der er imidlertid stor forskel på, hvor i branchen der bliver indgået nye uddannelsesaftaler.

Læs også: Antallet af installationslærlinge er i rekordvækst

Mens antallet af nye lærepladser på elområdet er steget med 19 procent, er der samtidig sket et fald på 18 procent hos VVS-virksomhederne:

”Det skyldes, at vi sidste år så et stort antal uddannelsesaftaler på ikke mindst VVS-energiuddannelsen. Så selv om der var en fin søgning til VVS-energiuddannelsen, har vi i 2016 simpelthen støvsuget skolerne for lærlinge” siger Tina Voldby, der er underdirektør hos brancheorganisationen Tekniq.

Unge skal bidrage med viden og engagement
Ifølge Tekniq er antallet af VVS-lærlinge i skolepraktik faldet med 42 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år, mens det samlede antal lærlinge er steget med tre procent.

Derfor opfordrer man hos Tekniq til, at langt flere unge bør søge ind på VVS-energiuddannelsen, hvis man skal levere stigninger som sidste år:

”Det er en branche i vækst, hvor man som lærling får chancen for at komme med helt i front for den grønne omstilling”, siger Tina Voldby, og fortsætter:

”Her kan lærlingene bidrage med den nyeste viden og masser af engagement på et tidspunkt, hvor behovet for arbejdskraft er større end nogensinde.”

Læs også: Undersøgelse: Elektrikerlærlinge glade for EUX-uddannelse

Samtidig glæder Tina Voldby sig over, at elinstallationsvirksomhederne fortsætter i en positiv udvikling, når det gælder om at gøre plads til flere lærlinge.

Her påpeger hun, at man oven på rekordåret 2016 har formået at indgå endnu flere uddannelsesaftaler i starten af 2017.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere