18.03.2019  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Ny lov om godskørsel er ude af proportioner

Ny godskørselslov betyder, at alle danske varebiler skal registreres igen. Det er helt hen i vejret, lyder det fra Tekniq.

Den 1. juli træder de nye regler om godskørsel i kraft. Det betyder, at alle varebiler over to ton skal omregistreres inden for de næste fire måneder for at få den attest, der skal ligge i bilen.

”Det er helt hen i vejret. Vi troede, at vi var på vej mod færre administrative byrder, men nu går vi den stik modsatte vej”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i brancheorganisationen Tekniq.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Reglerne er indført for at skærpe kontrollen med de varevogne, der anvendes til at køre gods for andre end ejeren. Men ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriets egne skøn, drejer det sig reelt kun om 11.500 varebiler. Alle de andre varebiler – 275.000 – bruges kun til eget værktøj og materialer, der anvendes i arbejdet. Alligevel skal alle nu have en ny registreringsattest.

Unødigt bureaukrati
”Man skal naturligvis sikre sig mod snyd med godstransport, men der findes andre og mere smidige måder at komme det til livs på. Med de nye regler skærer man alle erhvervsdrivende med varevogne over én kam og skaber unødigt bureaukrati. Det er helt ude af proportioner”, siger Niels Jørgen Hansen.

De nye regler er vedtaget af et flertal uden om regeringen, bestående af Socialdemokratiet, SF, DF, Enhedslisten og Alternativet.

”Min opfordring til partierne er, at de sætter sig ned og bliver enige om at forenkle reglerne, så de ikke skaber mere administrativt bøvl for virksomhederne. Det er der rigeligt af i forvejen”, siger Niels Jørgen Hansen.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere