20.10.2015  |  VENTILATION  |  Branchen

Tekniq og HK er uenige om karensdage

Tekniq og HK toppes om, hvem der skal finansiere den nye dagpengereform, og om løsningen hedder karensdage.

Fremover skal der indføres to karensdage i kvartalet, lyder forslaget fra Dagpengekommissionen. Det vil betyde, at dagpengemodtagere mister to dages dagpenge hver tredje måned, hvis de ikke har haft arbejde i det foregående kvartal. 

Læs også: Tekniq er klar med ønsker til V-regeringen

Men den løsning er LO-fagforbundet HK’s formand Kim Simonsen modstander af, skriver information.dk. Han mener ikke, at ledige selv skal betale for de forbedringer, som kommissionen anbefaler. I stedet ser han det som en politisk opgave at finansiere de foreslåede forbedringer, uden at pengene skal tages fra de ledige. 

Arbejdsgiverorganisationen Tekniq forstår dog ikke den modstand, der kommer fra fagforbundene. En modstand, der kommer til udtryk ved en mindretalsudtalelse fra LO's og FTF's medlemmer i Dagpengekommissionen, hvor det fremgår, at man bør nøjes med tre årlige karensdage, og at resten af finansieringen af dagpengereformen bør findes et andet sted.

”Det er uheldigt, at LO og FTF ikke vil være med til at finde finansieringen og i stedet overlader det til regeringen og et politisk flertal”, siger Tekniqs administrerende direktør Niels Jørgen Hansen.

Han mener, at det er vigtigt, at den nye dagpengereform er gearet til fremtiden og ikke fortiden:

”Det lyder lidt som et ekko fra fortiden, når der er lagt op til at drøfte, hvordan dagpengesystemet kan ændres, så man kan få arbejdsløshedsdagpenge i længere tid end to år. Man burde drøfte, hvordan vi sikrer, at vi undgår, at mange går ledige samtidig med, at erhvervslivet mangler kvalificeret arbejdskraft”, siger Niels Jørgen Hansen og fortsætter:

”Vi har brug for et arbejdsmarked, hvor det simpelthen ikke bør være muligt at have lange ledighedsperioder”.

Læs også: Tekniq vil have genindført bolig-jobordning

Tekniqs administrerende direktør påpeger desuden, at han finder det skuffende, at kommissionen ikke anbefaler, at de arbejdsgiverbetalte ledighedsdage, de såkaldte G-dage, afskaffes.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere