04.10.2017  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Politikerne skal sikre den faglærte arbejdskraft

Et nyt folketingsår er skudt i gang. Tekniq opfordrer Folketinget til at fokusere på manglen på faglært arbejdskraft.

”Der er behov for seriøse og langtidsholdbare bud på, hvordan vi sikrer en tilstrækkelig arbejdsstyrke i de kommende år, så vi fortsat kan holde gang i væksten”.

Sådan lyder reaktionen fra adm. direktør i brancheorganisationen Tekniq, Niels Jørgen Hansen, oven på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale i Folketinget i går.

Hvis dansk erhvervsliv skal have optimale vækstmuligheder, er det ifølge Tekniq en forudsætning, at man fra politisk side sætter gang i konkrete initiativer.

”Det er korrekt, at vi oplever et opsving i dansk økonomi og beskæftigelsen, men udfordringen med mangel på faglært arbejdskraft kalder på politisk handling. Vi kan ikke regne med, at arbejdskraften kommer af sig selv”, siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

”Der er behov for reformer, som sikrer en fortsat stabil vækst, og det kan kun ske ved at øge arbejdsudbuddet”.

Åbningstalen sætter dog den rette dagsorden, mener Tekniqs adm. direktør.  

”Vi opfordrer politikerne til hurtigt at trække i arbejdstøjet og håber, at statsministerens åbningstale snarest bliver fulgt op af, at der nås til enighed om konkrete initiativer – ikke mindst om en skatteaftale – der kan bidrage til at få flere i arbejde”, siger han.

- JKK 

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere