21.03.2017  |  VVS  |  Energi

Tekniq: Positivt med fortsættelse af VE-ordning

Hos brancheorganisationen Tekniq bakker man op om energiministerens beslutning om at videreføre VE-godkendelsesordningen og hans prioritering af efteruddannelse af varmepumpe-installatører.

Energiministeren Lars Christian Lilleholt har på baggrund af en ny evaluering besluttet at fortsætte VE-godkendelsesordningen. Det glæder brancheorganisationen Tekniq:

”Det er et positivt signal, at ordningen nu videreføres og på den måde fortsat kan være med til at sikre, at fagligheden er i orden, når de danske forbrugere får installeret vedvarende energianlæg i deres hjem,” siger Simon O. Rasmussen, der er underdirektør hos Tekniq.

Læs også: Lavere elafgift sætter gang i grøn omstilling

I forbindelse med VE-godkendelsesordningen, der trådte i kraft den 1. september 2013, har ministeren bedt Energistyrelsen om at indgå i en dialog med branchen for at finde ud af, hvordan man bedst muligt kan justere ordningen.

Samtidig har han afsat to millioner kroner som et tilskud til efteruddannelse af varmepumpe-installatører.

Behov for efteruddannede installatører
Ifølge Simon O. Rasmussen er ministerens prioritering af efteruddannelse af varmepumpe-installatører fornuftig, da varmepumpemarkedet i fremtiden vil udgøre en central del af de tekniske installatørers forretning:

”Der er behov for mange flere godkendte varmepumpe-installatører, hvis vi skal gøre os uafhængige af fossilbaserede varmekilder”, siger han.

I dag er der i Danmark 75 varmepumpeinstallatører, der er godkendt som VE-installatører.

Tekniq forventer, at der frem mod 2040 skal udskiftes og/eller nyinstalleres omkring 450.000 luft/luft-varmepumper, 300.000 luft/vand-varmepumper og 40.000 jordvarmepumper.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere