30.10.2017  |  VVS  |  Branchen

Tekniq roser trepartsaftale om efteruddannelse

Tekniq kalder den nye aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter for ’en vigtig styrkelse af efteruddannelsessystemet’. Efteruddannelse er nemlig vigtig, hvis installatørerne skal følge med tidens tekniske udvikling, pointerer brancheorganisationen.

Regeringen, arbejdsgiverrepræsentanterne og fagforeningerne indgik i går en aftale, der skal styrke det danske efteruddannelsessystem. Trepartsaftalen glæder brancheorganisationen Tekniq, der mener, at efteruddannelse har stor betydning for dansk erhvervsliv, herunder installationsbranchen:

”Den nye aftale er et vigtigt skridt på vejen til at sikre et offentligt efteruddannelsessystem, der i højere grad lever op til virksomhedernes og medarbejdernes behov. Eksempelvis er installationsbranchen inde i en rivende teknisk udvikling, der kræver, at medarbejderne hele tiden styrker og opdaterer deres kompetencer. Hvis det skal lykkes, er det nødvendigt, at udbuddet af AMU-kurser er både bredt og af høj kvalitet”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq: Politikerne skal sikre den faglærte arbejdskraft

Direktøren roser blandt andet, at det nu vil blive nemmere for private kursusudbydere at blive godkendt som udbydere af AMU-kurser. Tekniq har tidligere været ude og kritisere erhvervsskolerne for at nedprioritere AMU-kurser og slet ikke udbyde kurserne i tilstrækkelig grad.

”Netop AMU-systemet har længe haft brug for et markant løft. Det bliver forhåbentlig muligt nu”, siger Niels Jørgen Hansen. Han tilføjer:

”Dansk erhvervsliv er helt afhængigt af, at medarbejderne er i stand til at følge med udviklingen, så vi kan fastholde vores stærke konkurrenceposition i forhold til udlandet. Et behov, der ikke bliver mindre de kommende år, og som stiller store krav til hele det offentlige efteruddannelsessystemet”.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere