15.08.2017  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Positivt med alternativer til ny solcelleordning

Hos Tekniq er man tilfreds med, at energiministeren vil finde alternativer til den nye afregningsmetode, der fra næste år ville give 82.000 solcelleejere en ekstraregning.

I går meddelte energiminister Lars Christian Lilleholt (V), at han har bedt Energinet.dk om at finde alternative løsninger til den nye afregningsmetode, der fra næste år ville sende en ekstraregning til 82.000 solcelleejere. 

Og det er noget, man glæder sig over hos brancheorganisationen Tekniq:

”Det er positivt, at ministeren dermed signalerer, at der er behov for at overveje alternative modeller, der ikke er med til endnu en gang at bremse udviklingen på solcellemarkedet”, siger Søren Rise, der er chefkonsulent hos Tekniq, og fortsætter:

”Det vigtigste vil være at finde en langsigtet løsning, der kan give den fornødne ro på et solcellemarked, som de senere år har været igennem en politisk slingrekurs, der har bremset den grønne omstilling”.

Læs også: Minister bøjer sig for solcelleejere

Tilbage i 2012 blev solcelleejere stillet i udsigt, at de kunne sælge den overskydende elektricitet fra deres anlæg de kommende 20 år via årsafregning, hvor hver kilowatt-time er lige meget værd.

Men med den nye model, der nu skal genovervejes, vil salgsprisen på en kilowatt-time afhænge af markedsprisen, når den produceres. På den måde vil solcelleejerne ende med at få en lavere pris for den overskydende elektricitet:

”Det vil være endnu et slag til en teknologi, der rummer et enormt potentiale og spiller en nøglerolle for, at vi kan nå de opstillede klimamål. Men igen så kræver det altså en langsigtet og stabil afregningsmodel, der ikke konstant ændres”, siger Søren Rise.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere