Installatør-organisation kræver bedre mobildækning
Dårlig mobildækning gør arbejdet vanskeligt for mange erhvervsdrivende, og teleselskabernes tid på frihjul bør snart være ovre. Sådan lyder det fra Steen Hoeck Klausen fra installatør-organisationen Arbejdsgiverne.
Dækningsgraden for mobilt bredbånd er nogle steder i Danmark så dårlig, at det er svært at drive virksomhed i de landområder, hvor der i virkeligheden er brug for vækst og arbejdspladser. Løsningen er blandt andet flere master i de tyndt befolkede områder, mener Steen Hoeck Klausen, som er branchechef i Arbejdsgiverne. (Tidligere DS Håndværk & Industri)
Debatten om den dårlige mobildækning er højaktuel, da det i sidste uge kom frem, at en VVS-installatør fra Thyholm, tog sagen i egen hånd og installerede en signalforstærker, som er ulovlig at bruge uden teleselskabernes tilladelse. Derfor står han nu til en bøde på 10.000 kroner.
Læs også: VVS-installatør får bøde for at forstærke mobilsignal
Samtidig er det i denne uge, at Folketinget begynder sine forhandlinger om it og mobiltelefoni. Dansk Folkeparti har foreslået, at Telestyrelsen får overdraget retten til at godkende brugen af signalforstærker, og det er en god løsning, skriver Steen Hoeck Klausen i et debatindlæg.
Han mener, at de nuværende regler ikke fungerer, og han bakker endvidere op om Dansk Folkepartis forslag om at tvinge selskaberne til at sætte flere master op i de tyndt befolkede områder.
Den dårlige mobildækning lægger en dæmper på væksten, hvor der er allermest brug for den. Mobiltelefonen er blevet et arbejdsredskab, som mange bruger til fakturering direkte hos kunden, billeddokumentation, registrering af materialer og videovejledninger. Når man ikke kan anvende de værktøjer, er det med til at gøre det svært at drive virksomhed i landområderne, hvor der virkelig er brug for vækst og arbejdspladser, skriver Steen Hoeck Klausen i debatindlægget.
Læs også: Mobiltelefonen er blevet et vigtigt arbejdsredskab
Steen Hoeck Klausen henviser til tal fra Erhvervsstyrelsens kortlægning. De viser, at 315 af landets 586 postnumre må nøjes med en ringe dækningsgrad.
Der er mange gode ting, som politikerne kan tage med i deres forhandlinger. Man har forsyningspligt på vand, el og stationære telefoner. Vil et selskab tjene penge på at levere en ydelse, er det også forpligtiget til at levere i de tyndt befolkede områder, skriver Steen Hoeck Klausen.
-KLZ