Se hele temaet

Tema om grøn omstilling

226.000 varmepumper er klar til installation hos de mere end 1300 VE certificerede installatører.

Virksomhedsdrift

Få kompetencerne til at udføre funktionsafprøvning af tekniske installationer og anlæg

Anlæg, som er installeret eller indreguleret forkert, kan koste dyrt og være årsag til mange problemer for bygningsejere – og ofte opdages problemerne først, når anlæggene har kørt i lang tid.

Indhold fra partner

Se hele temaet

Tema om VVS-messen 2023

Branchen

VVS-messen 2023 er et kig ind i fremtiden

Rent vand er en sparsom ressource og er fokus for FN’s verdensmål nummer 6. Det fylder også meget på VVS-messen den 24.-26. maj i Odense Congress Center, som generelt byder på et kig ind i fremtiden for vvs-feltet.

Se hele temaet

Tema om bæredygtighed april 2023

Virksomhedsdrift

Installatør: Bæredygtighed er afgørende for vores fremtid

Elinstallationsvirksomheden HETEK har siden 2021 arbejdet systematisk med bæredygtighed, som omfatter både miljø, klima og sociale faktorer. ”Det vil redde vores forretning, fordi vi vil være på forkant, når kravene for alvor rammer os i løbet af få år. Det er også en stor tilfredsstillelse, fordi det er så meningsfuldt”, fortæller direktør Torben Hedegaard fra HETEK.

Se hele temaet

Tema om vandbehandling 2023

Sanitet

Vandbehandling, rengøring og miljøhensyn

Vandbehandling handler om at reducere kalk i vandet, så rengøring bliver lettere. Men det handler også om miljøhensyn, fordi vandbehandling reducerer forbruget af skrappe midler til afspænding, skyllemidler og rengøring. Og så forlænger det bløde vand levetiden på gennemstrømnings-vandvarmere, opvaskemaskiner, vaskemaskiner og hvad der ellers er af ’vandmaskiner’ i bygningen.

Se hele temaet

Tema om energi & grøn omstilling marts 23

Energi

ISH Energy: Det hele handler om energi

En af verdens førende messer inden for vvs og ventilation vil i 2023 vise, at stort set alt inden for området i sidste ende handler om energi og ressourcer. ISH foregår den 13.-17. marts i Frankfurt.

Se hele temaet

Tema om arbejdskraft & uddannelse februar 2023

Branchen

Installatørpanelet om arbejdskraft - mangler og muligheder

Månedens spørgsmål: Hvordan forventer du rekrutteringsmulighederne vil se ud de kommende år? Installatørpanelet giver en række svar.

Se hele temaet

Tema om energioptimering januar 2023

Energi

Sensorer og IoT skal hjælpe beboere til adfærd med mere fokus på energi og ansvarlighed

En af landets store ejendomsforvaltere og rådgivningshuse satser på at hjælpe beboere til en adfærd med mere omtanke for miljøet. Det sker ved hjælp af sensorer og teknologiske løsninger. Der er stor interesse blandt både lejere og investorer for bæredygtighed, og installatører kan spille en nøglerolle som rådgivere.

Se hele temaet

Tema om sikring & overvågning 2022

Branchen

Månedens udfordring: Mangel på specialteknikere hæmmer væksten

Adgang til kvalificerede medarbejderressourcer er en stor udfordring for el, vvs, køl og ventilation. Og den bliver kun større, når vi taler specialområder som brand, sikring, bygningsautomatik, industriel køl & varmepumper, fjernvarme og elevator. Sådan lyder det fra Thomas Høybye Henriksen.

Se hele temaet

Tema om varme og køling 2022

Varme og køling

Ny kølecentral vil spare Rigshospitalet for 650 tons CO2 årligt

Teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen har netop etableret en ny, stor kølecentral på Rigshospitalet. Det store energioptimeringsprojekt vil skabe en forventet årlig besparelse på 11 millioner kWh energi og 650 tons CO2 – og sætter dermed skub i Region Hovedstadens grønne plan om at reducere sin samlede CO2-udledning på energiforbruget med 70 procent inden 2025.

Se hele temaet

Tema om belysning 2022

Belysning

Lysbranchen er langt fra at være bæredygtig

Det er gået den forkerte vej i lysbranchen i mange år. Millioner af lysarmaturer ender som affald og erstattes af armaturer, der ikke kan repareres. Men der er tegn på, at bæredygtighed vinder indpas, og elinstallatører kan hente store fordele ved at rådgive om og levere mere bæredygtig belysning.

Se hele temaet

Tema om energirenovering 2022

Energi

Månedens udfordring: Installatører kan bidrage kæmpestort til energioptimering

Bygningsejere og branchen har i årtier satset på isolering, som har meget lang tilbagebetalingstid. Investeringer i tekniske installationer batter meget mere på energieffektiviteten og har en tilbagebetalingstid på tre til fem år. Der sker bare ikke meget. ”Vi har en udfordring her”, lyder det fra aktør.

Se hele temaet

Tema om El & Teknik Messen 2022

Branchen

Varmepumper, solceller og elbilopladning

Den grønne omstilling vil dominere billedet på messen El & Teknik i Odense Congress Center den 3. til 5. maj. Det gælder særligt varmepumper, solceller og opladning af elbiler. Men intelligente bygningsinstallationer og fremtidens medarbejdere vil også sætte sit præg, ligesom der er en ny tendens til, at producenter tænker installatørers effektivitet ind i design og leverancepakker.

Se hele temaet

Tema om varevogne & værktøj 2022

Virksomhedsdrift

ELCON ser intet alternativ til at satse helhjertet på el-varevogne

85 procent af elinstallationsvirksomhedens CO2-udslip kommer fra arbejdsbiler. Og eftersom virksomheden definerer sig selv som leverandør af grønne løsninger til sine kunder, er brug af el-varevogne derfor ikke til at komme udenom.

Se hele temaet

Tema om indeklima 2022

Indeklima

Han mangler medarbejdere og henter dem i Vietnam

Der er store problemer med materialeforsyninger og prisstigninger. Men den største udfordring er at få kvalificeret arbejdskraft til at løse de mange komplekse ventilationsopgaver, som kunderne efterspørger. Sådan lyder det fra stifter af og direktør for DP ventilation Dat Ke Phan.

Se hele temaet

Tema om sikring & overvågning 2021

Sikkerhed

Sikkerhedsbranchen vil have plug’n’play og integration

Tendensen i sikkerhedsbranchen er, at løsningerne skal være hurtige at installere og parate til integration med bygningens øvrige systemer fra første dag. Sådan lyder det fra Lars Kornbek. Han er direktør i Vitani, der forhandler mange af de sikkerhedsløsninger, som bliver installeret i danske virksomheder.

Se hele temaet

Tema om varme & køling 2021

Varme og køling

Når kunstig intelligens overtager varmestyringen

Et toårigt projekt har sort på hvidt demonstreret, at det giver god mening at indføre ’prognosestyret elopvarmning baseret på kunstig intelligens og variable elpriser’ i større erhvervsbygninger med CTS-anlæg. Det giver både bedre trivsel, lavere varmeregning og højere energifleksibilitet.

Se hele temaet

Tema om belysning 2021

Belysning

Belysning bidrager til trivsel og sundhed - og FN’s verdensmål

Belysning og dens betydning for mennesker og miljø strækker sig ind over flere af FN’s verdensmål. Derfor bør belysning integreres tidligere og på nye måder i arkitektur og byggeplanlægning, lyder det fra Henning Larsen Architects.

Se hele temaet

Tema om sanitet 2021

Sanitet

Seks krav til det moderne badeværelse

Geberit afholdt i april måned det, virksomheden kalder for ’Europas største online-messe inden for sanitet’, med flere end 10.000 tilmeldte ’gæster’. Her præsenterede sanitetsleverandøren blandt meget andet seks centrale kundekrav, som det moderne badeværelse skal leve op til.

Se hele temaet

Tema om ladestandere og elbiler 2021

El-materiel

Ladestandere i kraftig acceleration

Elbilerne drøner ud på de danske veje, og i takt med at det sker, bliver der installeret tusindvis af ladestandere. Men det er slet ikke nok. Potentialet er enormt, og eksperter forventer kraftig vækst de kommende år. Det nye marked ligger lige til højrebenet for både små og store elinstallatører.

Se hele temaet

Tema om energi 2021

Energi

Energifleksibilitet er det nye grønne kodeord

Vi har i årtier arbejdet med energibesparelser i bygninger. Det skal vi fortsætte med, men den grønne omstilling kræver noget nyt, nemlig energifleksibilitet. Vi skal ikke kun passe på energien, vi skal også være i stand til at lagre den og udnytte den mere fleksibelt. Det stiller nye krav til installatører, CTS-ansvarlige og andre med ansvar for bygningsdrift.

Se hele temaet

Tema om ventilation & indeklima 2021

Indeklima

Indeklima er toptema på ISH digital 2021

Indeklima-hygiejne er det nye gamle begreb inden for ventilation. Det er ikke mindst den globale corona-pandemi, som har skabt fornyet fokus på den luft, vi indånder, når vi er indendørs. Området får masser af opmærksomhed på ISH-messen, der bliver afholdt som 100 procent digital messe den 22.-26. marts.

Se hele temaet

Tema om installatørernes arbejdsmarked

Branchen

Den grønne omstilling bliver en jobmaskine for smede, VVS’er og elektrikere

Investeringer i grønne omstillinger i Danmark betyder, at der i de kommende år bliver brug for 1800 elektrikere, 1000 VVS’er og 1700 smede - per år. I alt bliver der brug for 73.000 årsværk inden for de tre faggrupper i 2021-2030. Ifølge ny rapport fra Dansk Energi. Der bliver nok at rive i.

Se hele temaet

Tema: Coronakrisen

Branchen

Opbakning til at forlænge coronatiltag

Hos Tekniq Arbejdsgiverne bakker man op om regeringens beslutning om at forlænge de tiltag, som skal bremse spredningen af coronavirussen. Samtidig er det vigtigt, at danske virksomheder hjælpes videre gennem krisen.

Se hele temaet

Tema: Kabler

El-materiel

Fiberoptiske kabler fortsætter med at overraske

Den fiberoptiske udvikling har de sidste årtier været voldsom. Men måske er udviklingen i virkeligheden kun lige startet. Fire af de mest hotte tendenser lige nu er mikrokabler, soft tube kabler, fiberkabler med A2 fiber teknologi og nye retractible kabler, der kan splittes i enheder af to fibre til hurtig og simpel installation. De leverer alle overbevisende præstationer.

Indhold fra partner

Se hele temaet

Tema: Digitalisering

Virksomhedsdrift

Digital indsats gør Kemp & Lauritzen mere konkurrencedygtig

En af landet største installationsvirksomheder har indledt en digital omstilling af virksomheden, der skal styrke overblik for både ledelse og medarbejdere samt styrke indsatsen til gavn for kunderne på stort set alle planer af koncernens virke.

Se hele temaet

Tema: Belysning 2019

Belysning

3.000 armaturer udskiftes på Aarhus Universitetshospital

Netop nu er der fuld gang i en renoveringsopgave, der blandt andet omfatter udskiftning af lysarmaturer på Aarhus Universitetshospital. Flere end 3.000 armaturer skal udskiftes og fremtidssikres. En af de store udfordringer er at udføre arbejdet, så det forstyrrer hverdag og arbejdsgange på hospitalet mindst muligt – og at være fleksibel, når situationen kræver det. Det stiller særlige krav til logistikken hos alle parter.

Se hele temaet

Tema: Ledelse & efteruddannelse 2019

Branchen

Leder- og efteruddannelse er i højsædet hos teknikentreprenører

Udviklingen i installationsbranchen går rivende stærkt, og leder- og efteruddannelse er derfor kommet højere op på dagsordenen hos teknikentreprenørerne Bravida og Caverion.

Se hele temaet

Tema: VVS'19

Branchen

Veltek: VVS-messen højner det faglige niveau i branchen

Det er vigtigt at holde sig opdateret på den branche, man arbejder i. Det understreger direktøren for Veltek, som fremhæver en række gode grunde til at både udstillere og besøgende bør komme på VVS'19.

Se hele temaet

Tema: Ventilation 2019

Indeklima

Ny norm for brandsikring af ventilationsanlæg

Den kommende opdatering af DS 428 – Brandsikring af ventilationsanlæg – er pligtlæsning for alle, der arbejder med ventilationsanlæg. Standarden introducerer nemlig helt nye fremgangsmåder, og den er opbygget markant anderledes end de foregående.

Se hele temaet

Tema: Strømforsyninger 2018

Energi

Nødstrøm til topmoderne forskningscenter

DTU Life Sciences størrelse og omfanget af specialiserede aktiviteter gør, at forskningscenteret har behov for en sikker leverance af elektricitet. Et strømnedbrud vil have store konsekvenser, og derfor er byggeriet født med en UPS-løsning.

Se hele temaet

Tema: Digitalisering 2018

Branchen

Indspark: Er du klar til at hele byggebranchen bliver digital?

I de kommende år vil rigtig meget inden for byggebranchen blive digitalt. Her kommer vi til at se, at alle bygninger tegnes i 3D-modeller, hvilket man skal kunne beherske for at få opgaver inden for byggeriet. Rigtig mange installatør-virksomheder er langt fra klar til denne transformation.

Se hele temaet

Tema: Uddannelse 2018

Branchen

El-installatør Herluf Jørgensen blev Årets Læreplads 2018

Danske Erhvervsskoler og-Gymnasier har kåret elinstallatør Herluf Jørgensen i Padborg som Årets Læreplads 2018.

Se hele temaet

Tema: Belysning 2018

Belysning

Bornholm udskifter 8.500 gadelamper

Bornholms kommune går over til LED-belysning og udskifter gadelamper på hele øen. Målet er besparelser på elregningen.

Se hele temaet

Tema: El & Teknik 2018

Branchen

El & Teknik-messe med hovedvægt på faglighed

Når El & Teknik-messen for syvende gang slår dørene op 15-17. maj bliver det med et program spækket med faglighed og mindst 165 stande. Messen regner med ca. 8.000 besøgende, og i år er der lagt op til at kræse ekstra meget for deres videbegærlighed. Det sker med et tætpakket program, hvor specialister går i dybden med en lang række aktuelle emner.

Se hele temaet

Udvalgte 2018

Branchen

El & Teknik-messen: Tre nye udstillere bejler til installatørerne

En producent, en grossist og en konsulent har for første gang valgt at have en stand på El & Teknik 2018. Læs om deres messeplaner, og hvad de kan tilbyde gæsterne.

Se hele temaet

Tema: Ventilation & indeklima

Indeklima

Tag indeklimaet seriøst

Der er for mange myter koblet til det gode indeklima. Det går ud over de løsninger, der bliver installeret og branchens muligheder for at levere kvalitet. Derfor bør vi droppe lappeløsningerne og i stedet udnytte den nyeste viden.

Se hele temaet

TEMA: Strømforsyninger

El-materiel

Nye opgaver for installatører i server-rum

Der er et uopdyrket marked for installatører i de mange server-rum rundt om i landet. Mens serverskabene og hardware løbende bliver udskiftet med nye og hurtigere maskiner, der optager mindre plads, er strømforsyningsdelen nemlig ikke fulgt med.

Se hele temaet

Udvalgte

Branchen

Undersøgelse: Ambitiøs energirenovering giver bedre boliger

Nedbringelse af energiforbruget, bedre indeklima og lavere vedligeholdelsesomkostninger er nogle af de fordele, der er ved at gennemføre en ambitiøs energirenovering, lyder det fra forskere bag ny undersøgelse.

Se hele temaet

Tema: Belysning

Mange har efterhånden set lyset med hensyn LED’s fortræffeligheder, hvad angår besparelser på elregningen og lavere CO2-udledning. Samtidig er både lysstyring og LED-kvaliteten inde i en rivende udvikling. Redaktionen ser i temaet nærmere på teknologien bag nogle af de spændende LED-projekter både inden- og udendørs landet over. 

Belysning

Branchevejledning skal gøre op med lys-fusk

Dansk Center for Lys har udgivet en branchevejledning, der skal give købere, sælgere og rådgivere inden for lysdesign et fælles grundlag for at forhandle og gennemskue nye projekter. Målet er at komme snyd til livs og hæve lyskvaliteten og dermed arbejdsmiljøet i hele landet.

Se hele temaet

Tema: Sikring & overvågning

Sikkerhed

Slut med dårlig sikkerhed på overvågningsudstyr

Producenter af overvågningsudstyr er i fuld gang med at bygge sikkerhed ind i kameraer, sensorer og dørsystemer. Det sker som konsekvens af, at mere og mere overvågningsudstyr bliver netværksbaseret og dermed udsat for hackeres angreb. Fremtidens overvågning bliver sikre, intelligente helhedsløsninger, hvor hardware, netværk og cloud kombineres, lyder det fra de store producenter.

Se hele temaet

Tema: Ledelse

Virksomhedsdrift

Sags- og ordrestyring effektiviserer installationsbranchen

Fakturering, indkøb, tidsstyring og en stribe andre opgaver bliver i dag løst i installationsbranchen via danskudviklede apps. De populære løsninger giver overblik over økonomien og sætter mindre virksomheder i stand til at konkurrere på lige fod med de store.

Se hele temaet

Tema: Varmeanlæg & køling

Varmeanlæg

Nyt varmeanlæg kan lagre energi særdeles effektivt

Et varmeanlæg med en nyudviklet form for højeffektiv energilagring kan erstatte oliefyr, hvor fjernvarmen ikke når ud.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere