Den populære fjernvarmepulje er løbet tør for tilskudsmidler. Det er rigtig ærgerligt, mener Dansk Fjernvarme. Der er behov for risikoafdækning for fjernvarmeselskaber, så Danmark kan fortsætte indsatsen med at udfase den fossile naturgas.
Den populære fjernvarmepulje er løbet tør for tilskudsmidler. Det er rigtig ærgerligt, mener Dansk Fjernvarme. Der er behov for risikoafdækning for fjernvarmeselskaber, så Danmark kan fortsætte indsatsen med at udfase den fossile naturgas. Foto: Dansk Fjernvarme.
Fjernvarmepuljen åbnede i slutningen af januar med 195,5 millioner kroner og yderligere 100 millioner kroner fra vinterhjælpsaftalen forventes også at indgå i puljen. Knap to måneder senere har fjernvarmeselskaberne indsendt 31 projektforslag med konvertering af naturgasområder til fjernvarme for i alt 308,5 millioner kroner.
”Fjernvarmepuljen er et vigtigt værktøj for fjernvarmeselskaberne i vores indsats med at udfase den fossile naturgas. Det er en vigtig opgave, som Folketinget har pålagt fjernvarmeselskaberne, og som branchen gerne tager på sig, fordi vi har et samfundsansvar. Her bidrager fjernvarmepuljen som et vigtigt værktøj for risikoafdækning af de store investeringer, fjernvarmeselskaberne lægger i at sikre fjernvarme til ventende naturgasforbrugere”, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.
Læs også: Dansk energieventyr inden for fjernvarme
De seneste år har fjernvarmepuljen været et enormt populært værktøj i udrulningen af energieffektiv fjernvarme, fordi den sikrer fjernvarmeselskabernes investeringer og bidrager til forbrugernes sikkerhed. Derfor opfordrer brancheforeningen politikerne til at puljen fyldes op, så både politikernes, fjernvarmeselskabernes og ikke mindst boligejernes forventninger kan indfries.
”Vi har brug for at sætte fart på udfasningen af naturgas og den grønne omstilling. Det er det, politikerne og danskerne beder os om. Fjernvarme skal ikke kun udfase naturgas nu og her, det har også en vigtig rolle i ar nå de danske klimamål. Derfor er det her også en samfundsmæssig investering i vores grønne fremtid. Det skal vi ikke gå på kompromis med”, siger Kim Mortensen.
Dansk Fjernvarme anbefaler, at fjernvarmepuljen hæves med mellem 500-700 millioner kroner, svarende til konvertering af cirka 50.000 forbrugere. Derudover vil det være en stor fordel, hvis kommunerne får mulighed for at indføre midlertidig tilslutningspligt i naturgasområder.
- PiB
Energi

Trekantområdet tiltrækker nyt energiselskab og styrker den grønne profil
Det vedvarende energiselskab Better Energy har åbnet nyt kontor i Kolding, som skal bidrage til Trekantområdets visioner inden for grøn energi.
Energi

Mangel på ladestandere bremser udrulning af elbiler
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Energi

Nyt multifleksibelt solcelleanlæg til byggepladser og festivaler
En banebrydende opfindelse af multifleksibelt solcelleanlæg fra AK sunpower imødekommer nye EU-krav. Fra levering til drift går der cirka en time, og den grønne omstilling er i gang.
Branchen

Individuel støtte til unge viser lovende resultater
Det hjælper at bruge en særlig metode med individuel støtte, når unge i psykisk mistrivsel skal i arbejde eller uddannelse. Det viser de foreløbige resultater fra et seksårigt forskningsstudie fra Københavns Professionshøjskole. Men de gode resultater kræver, at metoden bliver fulgt nøje, lyder det fra forskerne bag.
Energi

Sanitetsvirksomhed tager stort ansvar for den grønne omstilling
På et år har sanitetsvirksomheden Geberit formået at mindske sin miljøpåvirkning med 17,1 procent. Det fremgår af Geberit-gruppens bæredygtighedsrapport for 2022. Hos Geberit føler man et ansvar for at kigge ind i nye løsninger, der bidrager til en grønnere omstilling i sanitetsbranchen.
Branchen

Det går godt for elektrikere og el-installatører trods udfordringer
Elektrikervirksomheder har på trods af inflation og højere materialepriser formået at fastholde en stabil indtjening og endda øget den gennemsnitlige omsætning per medarbejder marginalt. Det viser PwC’s brancheanalyse for elektrikervirksomheder.