13.01.2022  |  EL  |  Branchen

Uddannelsesinstitution går på Youtube til info- og orienteringsaften

Høje coronasmittetal får nu NEXT Uddannelse København til at flytte alle info- og orienteringsaftener over på Youtube.

Den 1. marts er der ansøgningsfrist for at søge ind på en ungdomsuddannelse. Det får normalt grundskoleelever og forældre til at strømme ind på landets gymnasier og erhvervsuddannelser til info- og orienteringsaftener i januar. Men høje coronasmittetal tvinger mange uddannelsesinstitutioner over hele landet til at tænke i alternativer.

NEXT Uddannelse København har løsningen klar i form af online info- og orienteringsaftener på YouTube, som i år særligt henvender sig til unge mellem 15-18 år.

God erfaring med online info- og orienteringsaften

Normalt tager NEXT imod over 5000 gæster på sine gymnasier og erhvervsuddannelser. Men ligesom sidste år, hvor corona lukkede store fysiske arrangementer ned, har uddannelsesinstitutionen nu iværksat live videoproduktioner fra skolerne, så unge uddannelsessøgende fortsat kan opleve de mange uddannelsestilbud. Sidste års online info- og orienteringsaftener var da også en succes, hvor godt 10.000 fulgte med bag skærmene.

“Vi ved, hvor vigtigt det er for de uddannelsessøgende at få vejledning og opleve vores forskellige uddannelser. Derfor går vi igen i år live på YouTube fra vores respektive uddannelser en række aftener i januar. Her vil de unge og deres forældre få et indtryk af gymnasierne og erhvervsuddannelserne via interviews med bl.a. elever og undervisere, ligesom de vil kunne tilgå såkaldte live breakout-rooms og chatte med eller ringe ind til vores vejledere”, forklarer Ole Heinager, direktør for NEXT Uddannelse København.

LÆS OGSÅ: Ny hotline hjælper virksomheder med uddannelsesaftaler

Det har ifølge Ole Heinager igen i år været nødvendigt at lave arrangementerne online for at agere ansvarligt, undgå at bidrage til smittespredningen og samtidig komme i dialog med de unge om uddannelsesvalget.

“Vi undersøger også muligheden for at iværksætte besøgsdage i mindre hold for de unge i løbet af januar og februar. Er man interesseret i det, kan man kontakte den lokale studievejleder på de respektive NEXT-uddannelser for at høre mere om kommende besøgsdage”, siger Ole Heinager.

Fokus på de unge

I år har NEXT særligt fokus på de helt unge uddannelsessøgende mellem 15-18 år fra grundskoleniveau. Udover online orienteringsaftener på NEXTs seks gymnasier med forskellige profiler og studieretninger, tilbyder NEXT også en online infoaften dedikeret til unge, der drømmer om at starte på grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Her vil der være fokus på skolens over 30 erhvervsuddannelser, eux og 10. klasse.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere