08.03.2023  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Uddannelsesreform skal skabe grobund for mere erhvervsrettet fokus

Regeringen har præsenteret reformudspillet, 'Forberedt på fremtiden I', som er det første i en række på uddannelsesområdet. Arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne ser mange gode takter i udspillet.

”Det er fornuftigt at kigge på kandidatuddannelserne på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser og investere besparelserne i mere kvalitet i hele uddannelsessystemet. Der er brug for et mere erhvervsrettet fokus på uddannelserne”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Ambitionen om at investere i bedre erhvervsuddannelser er derfor særlig vigtig.

”Med dagens udspil har regeringen en intention om styrke erhvervsuddannelserne, som længe har været nødlidende. Vi har løbende gjort opmærksom på behovet for at få ny teknologi, udstyr og lærerkompetencer, hvis vi igen skal have nogle erhvervsuddannelser i verdensklasse, så derfor er det meget glædeligt, at der er blevet lyttet til det budskab”, siger Tina Voldby.

Læs også: Stor satsning på vidensdeling om grøn omstilling

Uddannelsesreformen sætter samtidig fokus på videre- og efteruddannelse, hvilket også er den rigtig vej at gå.

”Løbende videre- og efteruddannelse er helt centrale brikker for at sikre den arbejdskraft, virksomhederne har brug for. Udviklingen går så stærkt i de tekniske fag, at efteruddannelse er helt nødvendig for at kunne udføre de mange vigtige opgaver, der ligger i den grønne omstilling og energioptimering af samfundet. Vi kunne derfor ønske os, at det blev endnu billigere at videreuddanne sig”, siger Tina Voldby.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere