09.09.2020  |  EL  |  El-materiel

Uden ladestandere kører elbilerne ikke langt

Hvis danskerne skal overbevises om, at det at køre i el-bil er en god ide, kræver det flere ladestandere, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Elbilkommissionens forslag om nye afgiftsregler bakker TEKNIQ Arbejdsgiverne op.

Den første delrapport blev fremlagt mandag den 7. september 2020. Den indeholder en række bud på forskellige tilskuds- og afgiftsmodeller, som politikerne skal vælge imellem i bestræbelserne på at indfri ambitionerne om en massiv udbredelse af elbiler i Danmark.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.200 virksomheder indenfor el, vvs og metal, mener, at det er vigtigt, at der kommer klarhed over prisudviklingen på el-biler.

Han mener, at det er uholdbart, at afgifterne på el-biler hvert år skal diskuteres i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, hvis el-biler skal have konkurrencedygtige priser i forhold til diesel- og benzinbiler.
”En af de største usikkerheder for elbilkunder lige nu er ”rækkeviddeangst” – at løbe tør for strøm på grund af manglende adgang til en ladestander”, siger han og påpeger, at det er vigtigt at få opbygget en velfungerende ladeinfrastruktur i Danmark.

Netop det område vil kommissionen belyse i det videre arbejde med 2. delrapport, der skal afleveres ved årsskiftet.

Få danskere interesseret i en el-bil

Ladestandere er vigtigt, hvis danskerne skal købe en el-bil. Det mener danskerne selv i en befolkningsundersøgelse udarbejdet af TEKNIQ Arbejdsgiverne tidligere i år. Undersøgelsen viste, at 14 procent af danskerne var villige til at købe en elbil nu. Derudover ville 31 procent vente til, det blev lettere at lade bilerne op. Vigtigheden i antal og tilgængelighed af ladestandere landet over er på baggrund af undersøgelsen lige så vigtig som el-bilernes pris.

”På lige fod med mange andre brancher, benytter for eksempel installationsbranchens virksomheder et meget stort antal varebiler og kassevogne. Virksomhederne er generelt meget omstillingsparate, men hvis ikke de rigtige køretøjer og opladningsmuligheder er på hylderne, vil man ikke være i stand til at skrotte dieselbilen”, siger Simon O. Rasmussen og påpeger:

”Derfor vil vi opfordre til, at man hurtigst muligt sætter handling bag de store ord, får fastlagt en klar strategi for opstillingen af ladestandere og ikke mindst sætter gang i arbejdet. For hvis ikke det sker, kan det være fuldstændig ligegyldigt, hvordan afgifterne er sammensat”.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere