09.09.2021  |  EL  |  Varme og køling

Udfasningen af olie- og gasfyr må ikke gå i stå

TEKNIQ Arbejdsgiverne opfordrer regeringen og Folketingets øvrige partier til under finanslovsforhandlingerne at stå ved de politiske ambitioner om den grønne omstilling og sikre, at udfasningen af oliefyr og naturgas ikke går i stå.

TEKNIQ Arbejdsgiverne er ikke tilfredse med det finanslovsforslag, som regeringen senest har præsenteret. De mener, at den mangler grønne tanker, og at regeringens finanslovsforslag ligefrem skærer i de initiativer, som hidtil har været med til at holde gang i den borgernære grønne omstilling. Det gælder ikke mindst udfasningen af oliefyr og naturgas.

”Som det ser ud nu, så står Bygningspuljen, hvor man blandt andet kan søge midler til at udskifte sit gamle fyr med en varmepumpe, til at blive kraftigt reduceret i 2022. Det er stærkt problematisk, at man dermed fjerner en stor del af boligejernes økonomiske incitament til at omsætte grønne drømme til handling”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han understreger, at interessen hos boligejerne for at overgå til grøn opvarmning fortsat er til stede, men at økonomien spiller en stor rolle for, om projekterne bliver sat i gang. Det er de seneste bygningspuljer et klart tegn på, hvor midlerne blev revet væk af borgere, der ønskede et grønnere hjem.

Mangel på økonomiske incitamenter

Regeringen har med finanslovsforslaget ikke introduceret nye økonomiske incitamenter til de klimavenlige boligejere, som Simon O. Rasmussen påpeger.

”Samlet set styrker man derfor ikke incitamenterne hos boligejerne til eksempelvis at udfase de olie- og gasfyr, som jo er et helt centralt element i den grønne omstilling af vores boligopvarmning”, siger han og påpeger, at det er vigtigt at udnytte den folkelige opbakning til den grønne omstilling, der er til stede. Det er derfor vigtigt, at finansloven holder fast i klimaambitionerne.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere