21.11.2019  |  EL  |  Byggeri

Udfordrende el-arbejde ved nyt madkulturhus og metrostation

Siden februar har elektrikere fra Frandsen El arbejdet for at klargøre strømmen til et særligt pyramideloft og en transformerstation med høje krav til sikkerheden ved et nyt madkulturhus og metrostation på Frederiksberg.

Tidsplanen var stram, da projektleder Casper Jensenius og hans arbejdsgruppe fra Frandsen El overtog el-arbejdet på Frederiksberg Allé 41 fra en anden el-entreprenør i begyndelsen af året.

På adressen ligger hovedstadens nye madkulturhus, 30 nye luksusbyhuse og metrostationen Frederiksberg Allé. Alle tre bygninger bruger strøm, og det er Frandsen El’s opgave at levere den til to af dem: De nyopførte boliger og det nye madkulturhus.  

Udfordrende pyramideloft
Ét af de bygningselementer, der har fået byggeriet på Frederiksberg Allé 41 til at skille sig ud fra andre, er det særlige arkitekttegnede pyramideloft over metronedgangen, som det prisvindende arkitektfirma COBE står bag.  

Pyramideloftet består af flere rækker af små spejlpyramider, der har spots mellem pyramiderækkerne i særlige skinner. Det er Frandsen El, der har opsat de mange lysspots, og det har været et tidskrævende arbejde.  

”Vi har monteret 60 spots i loftet udvendigt og 90 spots i loftet indvendigt. De er opsat med millimeterpræcision og blev monteret inden alle bygningsdelene var afsluttet. Det var en svær opgave, der også krævede koordination med andre faggrupper. Men resultatet er meget tilfredsstillende”, forklarer Casper Jensenius.   

En speciel transformerstation
Frandsen El har desuden bistået med rådgivning og kabelarbejde til en ny transformatorstation, der ikke er helt almindelig, fordi Cityringens eldrevne togvogne kører nedenunder.  

”Det er en meget speciel opgave, vi er i gang med. Strømmen fra metroen kan påvirke elforsyningen til boligerne, og det kan resultere i for høj spænding. På samme måde kan strømmen fra boligerne og madkulturhuset påvirke metroen. Vi skal sikre, at en sådan påvirkning ikke finder sted”, siger Casper Jensenius.

Han forklarer, at strømpåvirkningen i værste fald kan medføre driftsforstyrrelser af metroen og ødelagte el-apparater for boligejerne. Derfor er der strenge krav til opstillingen og udformningen af transformatorstationen.

Den nye transformatorstation leverer konstant 900 ampere strøm til boligerne og madkulturhuset og er sikret mod strømpåvirkning fra metroen.  

El-arbejdet er tæt på at være i mål. Nu mangler blot enkelte installationer i boligerne, så er de klar til indflytning i december.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere