09.07.2021  |  EL  |  Byggeri

Udsigt til et udfordrende stålkvartal

Der er høj aktivitet globalt set, og stål og metaller er eftertragtede varer. Det påvirker priser og leveringstider hen over sommeren og igennem tredje kvartal.

Hvad får man, hvis man krydser en pandemisk nedlukning af stålværker med økonomiske hjælpepakker og høj aktivitet i de stålforbrugende brancher? Svaret er: en supercyklus.

”Vi oplever en såkaldt supercyklus, hvor prisen på stål og metaller har været konstant stigende nu på syvende måned. Det har vi ikke set før” siger Henriette Bjerring, der er Key Account Manager med særlig ekspertise indenfor plader, Lemvigh-Müller.

Hun siger, at corona har begrænset udbuddet af stål og metaller, og samtidig er efterspørgslen steget på grund af den høje aktivitet globalt set, og så stiger priserne.

Fra bilindustrien til byggeriet

Det er især stål og metaller, der bruges i bilindustrien, som er berørt af højere priser og længere leveringstider, det vil sige galvaniseret, koldvalset og rustfrit stål samt aluminium.

Anders Voldsgaard Clausen, salgsdirektør, Industri-Stål, Lemvigh-Müller forklarer, at de fleste stålværkerallerede har udsolgt for tredje kvartal. Han forventer, at priserne stiger hen over sommeren og gennem tredje kvartal.

Også skrotbaserede stålprodukter er der stor efterspørgsel på. Byggebranchen boomer, og det kræver masser af armeringsstål og stålbjælker. Billedet med stigende priser og længere leveringstider er det samme her, og hos Lemvigh-Müller forventer man, at det varer ved, i hvert fald til den anden side af sommerferien, måske ind i årets fjerde kvartal.
 

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere