29.10.2018  |  EL  |  Branchen

Uggerly henter medarbejdere fra Rumænien

Det danske installationsfirma Uggerly løser branchens stigende problem med manglende arbejdskraft ved at ansætte faglærte rumænere.

Brancheorganisationen Tekniq har for nyligt offentliggjort en rapport, der viser, at beskæftigelsesniveauet i installationsbranchen er rekordhøj med 46.650 ansatte. For at afværge branchens mangel på arbejdskraft ansætter Uggerly Installation, der er baseret i Aalborg, faglærte medarbejdere fra Rumænien. Det skriver Børsen.

Installationsvirksomheden, der har afdelinger i fem byer, beskæftiger sig med både el og VVS.

Læa også: Intego hverver medarbejdere fra industrien

"Vi har fået en del via vikarbureau, men vi ansætter også selv elektrikere. Hovedparten kommer fra Rumænien. De har en uddannelse, der er meget tæt på den danske rent håndværksmæssigt. Teknisk er de lidt bagefter", siger direktør Jens Uggerly, der er medejer af virksomheden, til Børsen.

Jens Uggerly erkender, at de rumænske medarbejdere har en del sprogproblemer. Men valget er alligevel faldet på dem, fordi de generelt set er bedre til engelsk end mange af de andre nationaliteter, som Uggerly har ansat medarbejdere fra gennem tiden.

Læs også: Politisk handling skal sikre den fremtidige arbejdskraft

Installationsfirmaet stiller desuden krav til, at de udenlandske medarbejdere skal have danskundervisning, lyder det fra Jens Uggerly.

Uggerly har lige nu ansat syv rumænere i faste stillinger og syv på vikarkontrakter.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere