03.12.2014  |  EL  |  Energi

Danskere vælger energirenovering frem for nyt køkken

Knap halvdelen af de bygningsrenoveringer, der bliver udført i Danmark, virker energibesparende. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Teknologisk Institut for Energistyrelsen. 1200 byggevirksomheder er interviewet om, hvilke typer renoveringer af bygninger de foretager.

43 procent af renoveringerne af danske bygninger resulterer i energibesparelser. Til sammenligning udgør renovering af køkkener og bad blot 11 procent. Det viser en ny undersøgelse om renoveringer af bygningsmassen, som Energistyrelsen står bag.

Læs også: Uenighed om væksten inden for energirenovering

I en kommentar til undersøgelsen lægger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen vægt på, at mulighederne for at energirenovere er optimale.

Nem adgang til rådgivning
”Vi er klar over, at renoveringserhvervet er stort, men nu kan vi se, at en stor del af de renoveringer, der bliver gennemført, hjælper på energiforbruget. Det er vigtigt, at der er gode lovgivningsmæssige regler og mulighed for god rådgivning, så husejerne vælger de rigtige løsninger, når renoveringsopgaverne går i gang,” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

I det kommende bygningsreglement lægges der op til ændrede krav for blandt andet vinduer, hvilket skal hjælpe bygningsejere og håndværkere til at vælge mere hensigtsmæssige løsninger. Derudover kan husejere få hjælp af en ”BedreBolig-rådgiver” til at lægge en plan for renoveringsarbejdet.

Læs også: BedreBolig-ordningen kræver markedsføring

Boligejere kan sideløbende finde inspiration til energiforbedringer på blandt andet sparenergi.dk og Videncenter for energibesparelser i byggeriet, byggeriogenergi.dk.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere