25.02.2021  |  VVS  |  Byggeri

Undgå snavset drikkevand

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi kender det alle. Når der har været lukket for vandet – og man åbner igen – kan det fosse ud med brunligt/rust-rødt vand. Det er heldigvis ikke et hverdagsproblem i den størrelsesorden. Men det vidner om et problem, vi alle gerne vil undgå.

Er vores drikkevand ikke rent?

Jo. Som udgangspunkt er vores drikkevand rent. Men især i byerne er mange vandrør af ældre dato. 

Det betyder, at aflejringer fra biofilm, rust og andre småpartikler blandes i vandet på vej til forbrugerne. Ofte i små mængder, som man ikke kan se - men de er der. 

Det ses f.eks. tydeligt, når der har været lukket for vandet. Så bliver flere uønskede partikler løsrevet, når trykket vender tilbage. Det giver det rustrøde vand, indtil flowet igen er normalt.

Et drikkevandsilter stopper effektivt partikler helt ned til 100 μm. Det giver ikke alene rent drikkevand - men beskytter også husholdningsapparater, armaturer og hårde hvidevarer.

Fra en-familieshuse til store etageejendomme/virksomheder

Du kan få drikkevandsfiltre i alle størrelser - uanset om behovet er til mindre boliger eller etageejendomme, institutioner, virksomheder m.v.

Filtersystemet skal monteres af en fagmand, men selve filtrene er ellers nemme at vedligeholde - enten via manuelt skift eller returskyl.

Så snavset er vandet

Vi ser det normalt ikke i hverdagen - der ser vandet rent ud. Men det andet billede (klik på billede for billede 2) viser, hvordan en filterenhed forandrer sig i løbet af to måneder. Det viser tydeligere end noget, hvorfor det er en god idé at rense drikkevandet.

Drikkevandsgodkendt

Alle vores filtersystemer er naturligvis drikkevandsgodkendt (DVGW).

https://www.guldager.com/da/drikkevandsfilter/

Mere fra Guldager A/S

Guldager A/S

www.guldager.com

Specialist i vandbehandling og service. Med vores komplette og intelligente løsninger hjælper vi vores kunder med at sikre sundt og rent vand. Vi er en af Europas ældste firmaer indenfor vandbehandling og har et solidt kendskab til de udfordringer, der kan være med vand i fx ejendomme og industri. En pålidelig og kompetent rådgivning, i kombination med…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere