28.01.2021  |  VENTILATION  |  Indeklima

Undgå statisk elektricitet i produktionen

Indhold fra partner Hvad er dette?

I årets kolde måneder forekommer der ofte problemer med tør luft, der kan forårsage statisk elektricitet. Det gælder især for produktionsmiljøer, hvor elektrisk ladning kan skade maskiner og resultere i driftsstop.

Statisk elektricitet kan nedsætte produktiviteten, mindske produktkvaliteten og skabe alvorlige sikkerhedsmæssige problemer for de ansatte som følge af vildfarende gnister. Statisk elektricitet kan også give skader på udstyr og maskiner, der kan medføre driftstop i produktionen. Det er derfor både for medarbejdernes og for produktionens skyld, at det er væsentligt at sikre en korrekt luftfugtighed.

I mange produktionsmiljøer er den relative luftfugtighed under 40 %, hvilket netop er her, hvor friktionen kan skabe en statisk ladning. Det er særligt i de kolde måneder, at flere virksomheder har udfordringer med en for lav luftfugtighed og tør luft.

Kom statisk elektricitet til livs med befugtning

Luftbefugtning er en udbredt og velegnet metode til at undgå opbygningen af statisk elektricitet i produktionsmiljøer. Når luftfugtigheden kontrolleres og holdes på et optimalt niveau, fungerer luftens vandindhold som en naturlig elektrisk leder, der vil aflede eventuelt statisk elektricitet. Det anbefales, at luftfugtigheden holdes på 40-60 % for at undgå opbygningen af statisk elektricitet.

Ønsker du at få rådgivning og forbedre forholdene i din produktion er du velkommen til at kontakte os.

Mere fra Condair A/S

Condair A/S

www.condair.dk

Condair hjælper virksomheder med at få et energioptimeret produktionsmiljø og forbedret indeklima. Produktioner slipper af med tør luft og statisk elektricitet og hospitaler og kontorer sikrer medarbejdernes helbred med den rette luftfugtighed. Vi er verdens førende producent af energivenlige anlæg og systemer inden for evaporativ køling, luftbefugt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere