05.03.2021  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Unidrain hædrer branchens bedste med talentlegat

For tredje år i træk uddeler den danske designvirksomhed Unidrain et legat på 25.000 kroner til et spirende talent i byggebranchen. Legatet skal få flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse.

Hvis fremskrivningerne holder stik, risikerer Danmark at mangle over 70.000 faglærte i 2025. Og det kan få store konsekvenser for byggebranchen og dermed også samfundsøkonomien, hvis ikke vi har nok faglærte, mener Henrik Handschuh, der er administrerende direktør i designvirksomheden Unidrain.

Derfor besluttede Unidrain i 2018, at virksomheden fremover én gang årligt vil uddele et legat på 25.000 kroner til et af byggebranchens spirende talenter.

”Vi vil gerne hædre byggebranchens største talenter og samtidig højne den faglige stolthed blandt byggebranchens unge. Vores håb er, at vi derigennem kan få flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse i fremtiden”, lyder det fra Henrik Handschuh.

Det handler om anerkendelse

Et af de unge talenter, som allerede har modtaget legatet, er 24-årige Emil Buchhardt. Han er ved at uddanne sig til VVS-installatør hos Poul Sejr Nielsen A/S i Birkerød. Emil Buchhardt modtog legatet i 2020, fordi han udviste stor forståelse for de teknisk tunge opgaver, og fordi han engagerede sig fuldt ud i udviklingen af virksomhedens lærlingeakademi.

”Jeg blev meget glad og stolt af at få legatet. Selvfølgelig blev jeg glad for pengene, men det var først og fremmest anerkendelsen af, at jeg gør et godt stykke arbejde, som betyder noget”, siger Emil Buchhardt og fortæller, at han brugte pengene på to moduler på sin VVS-uddannelse.

Siden Emil Buchhardt modtog Unidrains legatpris har han haft fuld fart på karrieren. Han er nemlig blevet forfremmet til serviceleder i VVS-afdelingen hos Poul Sejr Nielsen. Her skal han videreudvikle virksomhedens servicekoncept og lærlingeakademi, der skal få virksomhedens lærlinge endnu bedre gennem deres uddannelser.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere